Георги Илиев: Детекторът беше след мача с Левски


FUTBOL-TV

Георги Илиев: Детекторът беше след мача с Левски

Вече бившият капитан на Черно море Георги Илиев описа завършека на сезона си като ужасен. 37-годишният футболист заедно с още 5-има други футболисти на "моряците" бяха ненадейно извадени от групата за решителния мач срещу Лудогорец от последния кръг по подозрения в симулативна игра, като първоначално всички медии обявиха, че става дума за двубоя срещу ЦСКА (1:3) 20 дни по-рано. Шефовете на варненския тим взеха това решение вследствие на тест с полиграф, на който подложили отбора, като се оказа, че това е станало след срещата с Левски. В крайна сметка Лудогорец спечели домакинството си срещу отбора на Илиан Илиев с 4:1 и за 8-и пореден път стана шампион на България.

"Минаха 20 дни от събитията около мача в Разград. Няма час да не мисля за това. Мина толкова много време, но не ми е по-леко, заяви Илиев. "Всичко започна след мача с Левски (1:5 в София - б.р.), когато ни попитаха дали да се взима детектор, имаха съмнения за нещо. Аз като капитан казах, че няма какво да крием и ще се явим. Непосредствено преди мача с Лудогорец, ни повикаха 6 човека, показаха лист, на който пишеше, че сме излъгали."

"Сериозно ви казвам, помислих, че това е скрита камера. В един момент осъзнах, че шефовете са сериозни, не можех да повярвам. Поисках обяснение - какво, как, защо, къде е грешката. Аз видях един бял лист с един въпрос и един отговор. Той беше "Не" от моя страна и пишеше - "Лъжа"."

"Не ми обясниха нищо. Договорът ми така и така изтичаше и взехме решение да се разделим. Трябва да си глупак, за да помислиш, че след тези години, тези моменти и емоции на "Тича", аз ще направя такова нещо. Дълбоко унизен и омерзен съм, да ми лепнат това петно..."

"Никой не даде обяснение на тези клюки, много глупости се изписаха. Болно ми е за феновете, които повярваха на това. Как аз ще продам този отбор? Не съм долен и безскрупулен тип. Но явно има хора, за които това няма значение. Съсипват животи и съдби."

"Защо никой не излиза да каже какво се е случило, нали имаха доказателства, къде са? Бях шокиран и поисках нов детектор. Шефовете не се съгласиха, след което аз и другите момчета намерихме частна софийска фирма и се явихме доброволно. Резултатите от първия детектор бяха направени след мача с Левски, а ги изкараха 10 дни по-късно, не зная зашо толкова късно. На втория полиграф, който направихме сами, резултатите излязоха няколко часа по-късно. Защо е така - не зная, отговорете си вие."

"Аз не съм човек, който ще клекне пред лъжите. Искам да изчистя името си, най-вече пред феновете във Варна, защото в момента са разделени. Получих и доста подкрепа, дори и предложение от четири отбора, което показва, че футболните хора ми вярват. Аз няма да спра. Ако ми бяха казали: "Жоре, стар си", щях да окача бутоните. Но аз заради такива лъжи няма да се откажа", завърши Илиев пред "Дарик".

  Сподели
104