Хъсът след победата над Реал ще помогне на Юве в градското дерби


.

Хъсът след победата над Реал ще помогне на Юве в градското дерби

Ювентус и Торино се изправят един срещу друг в 181-то градско дерби. Първият им мач е отпреди 101 години и Торино печели с 2:1. Иначе през годините Ювентус има по-добър баланс и е фаворит и сега. Това обаче е мачът, в който “бианконерите” се чувстват като гост. Причината е ясна Торино е по-обичан в своя град, тъй като първоначално най-подкрепяният отбор в Италия е създаден в Рим, но се мести заради ФИАТ.

“Старата госпожа” бе навлязла в тежък период, но той вероятно е свършил след гръмката победа над Реал (М) в шампионската лига с 2:1 във вторник. Иначе последните два мач на “бианконерите’ в Серия А бяха трагични и логично те отстъпиха на Наполи и Палермо.   Така тимът сериозно изостана от Интер и ако не спечели сега ще се прости с мераците си за титла.

Торино обаче е в доста по-лоша позиция. 1 победа, 2 равни и 4 загуби е равносметката за тима след 7 изиграни мача. Затова и рискът от изпадане е голям. Треньорът Джани Де Биази е пред уволнение и това е един от последните му шансове да се спаси. След това има още два тежки мача, които ще са решаващи – с Аталанта и Сампдория. С победа над юве сезонът може да бъде обърнат.

Раниери разбира се има проблеми с контузени играчи. Срещу Реал глезена си осука Маркизио и Сисоко остава единственият здрав централен халф. Андраде, Трезеге, Зебина и Дзанети продължават да се възстановяват от по-тежки травми. Мауро Каморанези вече тренира с основния състав, но едва ли ще го видим в дербито. Буфон, Поулсен и Тиаго също са извън сметките.

Матео Серени се контузи в тренировка на Торино и е аут за мача. Вратарят отрзи удар на Абате с крак и белята станала. Петали е наказан, а Писано, Малонга и Корини са контузени.

Мачът си е градско дерби, което означава труден за предвиждане. На хартия Юве е фаворит, тъй като иам по-силни футболисти, които са с ново самочувствие след успеха над Реал. Торино ще играе освен за чест и за точки, а това може да създаде проблеми на “бианконерите”. Все пак очакваме минимална победа за Ювентус.

Вероятни състави:

Ювентус: Манингер, Кнежевич, Де Челие, Киелини, Григера, Маркиони, Сисоко, Недвед, Салихамиджич, Дел Пиеро, Амаури

Торино: калдерони, Диана, Ди Лорето, Рубин, Натали, Самуел, Дземайли, Абате, Дзанети, Росина, Аморузо

Последни 5 мача:

Ювентус: ПЗЗРР
Торино: ЗЗПЗР

Прогноза на Futbol TV – 1
Точен резултат – 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
27