Томаш: Трудно е да привлечем нови - някои се опитват да извиват ръцете на Берое


FUTBOL-TV

Томаш: Трудно е да привлечем нови - някои се опитват да извиват ръцете на Берое

Спортният директор Валентин Грудев и старши треньорът на Берое Александър Томаш говориха пред медиите преди първата тренировка на тима за новия сезон. Вижте пълен запис на пресконференцията и какво споделиха те за селекцията, подготовката и целите пред Берое:

"Преговаряме с нови. Да не навлизам в подробности. Моята задача е, когато всичко приключи и има подпис - тогава да коментирам. Ние треньорите сами сме си поставили цел. Аз лично за себе си искам да надградим. Виждате, че няма много нови. Не е лесно. Не ми е работа, но ще ви кажа, че много е трудно. Футболисти, които оценяват реално себе си - искат да изчакат. Чужденците, когато разберат за интерес, питат сънародниците си. Проблемът е един и същ - финансови параметри. Аз няма да позволя на нито един футболист да извива ръцете на Берое. Търсим качество, детайли, искаме да надградим, но не на всяка цена. Работи се на всички фронтове. Не отстъпваме по организация на доста водещите отбори у нас. Искаме да качим още едно ниво нагоре", заяви Томаш.

"Водим преговори с централен нападател, офанзивен халф и вратар. Вратарят обаче не е навсяка цена. Водихме преговори с двама от България, които смятаме, че имат нужната класа. Те обаче се притесняват от конкуренцията и отказаха да дойдат тук. Те имат опасенията, че идват със статута на резерва. Ако не намерим подходящия човек - ще останем с юноши. Другите двама - преговаряме с чужденци. Възможно е подпишат скоро и да се появят още в "Царско село". Тяхното желание е да не бързат, да изчакат други оферти", бе мнението на Грудев.

  Сподели
549