Петричев: Не е истина, че собствениците са се дистанцирали от Лудогорец


FUTBOL-TV

Петричев: Не е истина, че собствениците са се дистанцирали от Лудогорец

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев разкри, че новото име в щаба на Стойчо Стоев ще бъде Станислав Генчев, който бе асистент на Красимир Балъков в Етър и националния отбор. "Искам да благодаря на Тони Здравков и Бруно Пивети, желаем им успех, знаете, те вече не са част от щаба на Лудогорец".

Ангел Петричев коментира и реконструкцията на "Лудогорец Арена". "Ние като клуб сме поели ангажименти в концесионния договор за Сектор А. Плановете бяха този сектор да се оправи преди този за гостуващите фенове, но променихме плана и сега всички, които гостуват на Лудогорец получават по-добри условия", допълни шефът.

Петричев разкри няколко проекта на клуба. "Подготвяме мобилна апликация, специална разработка за Лудогорец, мобилно приложение, което ще удовлетвори много от потребностите на феновете, както и нова система за продажба на билети през телефон. Паралелно започнахме сътрудничество с Евертън, от 2 месеца работим с техен екип, пак по отношение на връзка с феновете. Искаме да се учим от най-добрите в това отношение. Следващия сезон ще играем с Nike, като екипировката ще бъде пусната за продажба за феновете към края на юни. Пред договор сме с голяма фирма в България за продажба на фен артикули", уточни още Ангел Петричев.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев обяви, че интерес към играчи на Лудогорец има, но трансфери няма да се правят на всяка цена. Той уточни, че към младите футболисти от втория отбор също има запитвания. Той говори при представянето на двете нови попълнения на шампионите - Мавис Чибота и Дан Битон.

"Като цяло към футболистите на Лудогорец винаги е имало интерес, но ние не правим трансфери на всяка цена. Правим трансфери само ако устройва клуба, както и самия играч. Доста отбори от България и от чужбина се оглеждат вече в юношите ни от втория отбор. Тази година те имаха тежък сезон, но направиха страхотни мачове за нивото на Втора лига, но доста отбори се оглеждат в тях за нови попълнения", сподели Петричев.

Изпълнителният директор обясни още, че тимът получава пълно съдействие от собствениците на клуба. "Комуникация с нашите собственици винаги е била добра. Имаше информации, които не отговарят на истината, че собствениците са се дистанцирали. Те се опитват да разширяват бизнеса си, а ние сме мениджмънтът, който работи. Те са много близо до отбора и винаги са били, осигурили са ни всичко. Дори сега поискахме да сменим тревното покритие на Лудогорец Арена, заради новото изискване на УЕФА, теренът трябва да е в перфектно състояние".

Директорът "Спортна администрация“ Лудогорец Георги Караманджуков заяви, че собствениците на клуба Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев никога нищо не са отказали относно селекцията на отбора. "Собствениците никога нищо не са отказвали. Ние разполагахме с необходимия бюджет за селекция и през зимната пауза, но тогава беше по-трудно. Имахме достатъчно футболисти. Винаги съм казвал, че в Лудогорец играят най-добрите футболисти и работят най-добрите треньори“, сподели Караманджуков. "Натанаел и Лукас Саша имаха договори до края на сезона и си тръгват“, добави той.

  Сподели
514