Пламен Марков: Искаме да построим нов стадион, но нещата не зависят само от ЦСКА


FUTBOL-TV

Пламен Марков: Искаме да построим нов стадион, но нещата не зависят само от ЦСКА

"Ние ще се опитаме да направим всичко необходимо - треньорите да могат да използват всички играчи. Бюджетът не е много по-различен от минали години. Собствениците могат да определят рамката. Ние лично не можем да коментираме сумата, с която ЦСКА стартира сезона", заяви спортният директор на ЦСКА Пламен Марков на днешната пресконференция на клуба. Ток коментира и скандала с играчите на Черно море:

"Нашата позиция е ясна. Ние сме спокойни. ЦСКА доказа, че води битка само и единствено на терена. Някои хора се опитаха да вкарат ЦСКА в някаква интрига. Не искам да започваме новата състезателна година, влизайки в конфликти. През миналия сезон имаше доста съдийски намеси, ощетявайки отбори. ЦСКА беше част от това. Силно ми се иска да вярвам, че през новия шампионат грешките ще бъдат по-малко. Винаги ще има такива, но да няма тенденциозност. ЦСКА показа израстване, доближавайки се до лидера - до шампиона. Пожелаваме на треньорския щаб една добра година, добри игри и повече точки. Този шампионат трябва да покажем израстване и да се поздравим с отличие", добави той.

"Когато има повече претенденти - първенството става по-интересно. По този въпрос няма две мнения. Не се плашим от конкуренцията. Тя е необходима за развитието на футбола. Публиката става повече, когато е по-интересно и не се знае предварително крайния резултат. Аз лично мисля, че с Митов - отборът показа едни добри игри. Логично е да му се гласува доверие и той да продължи. С опита на Пенев и Петрович - той може да ползва техните съвети. Обсъждането на други варианти за треньор? Това не е обект на този разговор. Аз поне не съм в течение. Възможно е да са водени разговори, но аз поне не знам", каза още Пламен Марков, който коментира и темата с новия стадион на клуба:

"ЦСКА показа желанието си за строителство на нов стадион на мястото на "Българска армия". Имахме няколко проекти. Въпросът не е никак прост. Става дума за решения, които трябва да се вземат. Трябва да се подпише нов договор с ММС. Става дума за решения, които не зависят само от желанието на ръководството. Движи се въпроса към крачки, но кога ще стане, аз не мога да се ангажирам с дата".

  Сподели
411