Акрапович: В ЛЕ си пожелавам силен отбор, за да напълним стадиона, или слаб, който да отстраним


FUTBOL-TV

Акрапович: В ЛЕ си пожелавам силен отбор, за да напълним стадиона, или слаб, който да отстраним

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович даде пресконференция след първата тренировка на отбора от лятната подготовка. 

"Почивката беше къса, но и хубава. Първата тренировка бе както винаги по-лесна. Някои футболисти имаха празник, други изпуснаха самолети. Селекцията още не е завършена. Напуснаха си качествени играчи. Ще направя всичко възможно да намерим футболисти, които да ги заменят. Мисля, че няма да има още напускащи. Буна има шанс да остане. Надявам се да намерим правилните футболисти сега. Иска ми се да намерим по-бързо играчи, за да стане по-лесно сформирането на отбора. Ако всяка година правим нов отбор, ще има трудни резултати. Пак казвам, искам български играчи, колкото е възможно за бюджета на клуба. Опитват се хората да намерят играчи. От март търсим, сега ще видя тези, които са дошли", започна наставникът на "смърфовете".

"Сменях схемата повече пъти миналата година, защото срещу някои е много трудно да се играе с 3-5-2. Това е много трудна система.  В ситуацията сега, когато имаме изгубени играчи, трудно ще стане да бием силните отбори, ако не намерим добри техни заместници. За момента не мога да ви кажа, че някои от младите може да замени стари и качествени играчи, каквито ни напуснаха.

В Лига Европа си пожелавам или да имаме силен отбор, да е пълен стадиона или да има противник, който можем да отстраним. Няма да е лесно, всички инвестират пари и ние искаме да преминем в следващия кръг. За мен е перфектно да играем тук у дома, защото така ще можем да се покажем в града. За да постигнем целите, които Христо Крушарски е казал, трябва да имам всички играчи на брой. Ако ми липсват 5-6 титуляри, не знам дали това може да стане. Не искам да казвам нищо негативно. Нямаме още официален трансфер. На никой футболист не му харесва да остави момичетата и морето и да дойде да тренира тук сега един час. Трудно е да мотивираш играчите в първа тренировка", заяви Акрапович.

  Сподели
396