Лудогорец се изфукаха със 100 000 последователи в социална мрежа


FUTBOL-TV

Лудогорец се изфукаха със 100 000 последователи в социална мрежа

Дни след като Лудогорец спелечи осмата поредна шампионска титла, официалната страница на клуба във Facebook мина 100,000 харесвания. Така разградчани са на върха и в най-популярната социална мрежа. Ето какво обявиха още шампионите на своята страница:

Увеличаващата се фенска маса на Лудогорец през последните осем години се потвърждава и от проучване на българската изследователско-консултантска компания ЕСТАТ. Изследване доказва, че шампионите са на трето място сред футболните клубове по дял на привържениците, а заедно с Левски си разделя първото място сред посочванията като втори предпочитан отбор от анкетираните.

"Орлите" са най-предпочитаният клуб сред младата възрастова група, до 39 години. Това се дължи най-вече на големите успехи, които тимът постигна при участието си в групите на Шампионската лига и Лига Европа, както и в елиминационната фаза на Лига Европа.

Освен Левски и ЦСКА, Лудогорец е единственият клуб, който има привърженици сред голяма част от областите в страната. Феновете на останалите отбори са съсредоточени само в няколко области.

  Сподели
428