Тотнъм получи зелена светлина за новия си стадион


Н. Гавазов

Тотнъм получи зелена светлина за новия си стадион

Градският съвет на Северен Лондон разреши строителството на новия стадион на Тотнъм, който ще има вместимост от 56 200 зрители и ще се намира близо до мястото където отбора играе в момента своите срещи - „Уайт Харт Лейн", съобщава новината ВВС. В момента е направена крачка към мащабния проект на стойност 400 милиона паунда, но трябва одобрението и на няколко други инстанции, включително и кмета на Лондон и държавния секретар.

Проектът е под названието „модернизация на Северен Лондон" и ако бъде реализиран ще окаже огромно влияние за развитието на района - не само във футболно отношение, а и за местната икономика.

„Ние се надяваме, че техния проект ще бъде реализиран и съм уверен, че ще подобри по фантастичен начин целия район. Това е причината да дадем зелена светлина на проекта", заяви представителя на Градския съвет Клер Кобер.

Тотнъм има и резервен вариант, ако проекта не бъде одобрен, което при сегашните условия е малко вероятно да се случи. „Шпорите" обедини усилията си с американската компания AEG за съвместно използване под аренда на Олимпийския стадион в Лондон.

Интересното е, че това стана в един и същи ден, когато от Уест Хем обявиха, че искат да се пренесат на стадиона след Олимпиадата през 2012 година. Вчера на „Даунинг стрийт" 10 бяха Скот Паркър, Карлтън Коул и Марк Нобъл, които се срещнаха с министър-председателя на Обединеното Кралство на когото предадоха пакет от документи, в които детайлно се описва какво ще получи Лондон, ако стадиона бъде даден на „чуковете".

 

  Сподели
273