Балъков: Левски имат какво да губят, ние не


FUTBOL-TV

Балъков: Левски имат какво да губят, ние не

"Много съм щастлив! Надделяхме над Славия с огромно желание, с перфектна тактическа постройка, която футболистите изпълниха прекрасно, особено през първото полувреме. Рискувахме и започнахме в схема 3-5-2, не искахме да им даваме възможност да разиграват топката. Получи се по най-перфектния начин, въпреки че головете паднаха след центрирания от статични положения. Абсюлотно съм доволен от това, което видях. След почивката нормално при 2:0 бяхме по-предпазливи, но имахме още моменти", заяви наставникът на Етър Красимир Балъков.

"Това е най-перфектното изпращане, което мога да имам – да класирам отбора на бараж за Лига Европа! Вътрешно в себе си го мечтаех, но знаете в такива мачове колко малка е разликата между победа и загуба. Мога само да похваля играчите, защото преди мача им казах: това е последният ми мач с вас във Велико Търново. От 15 години съм треньор, много рядко съм имал такъв колектив, такива футболисти, които са жадни за поемане на информация от треньорския щаб и за изпълнението й на терена. Днес отново го показаха, свалям им шапка", добави още новият национален селекционер.

"С феновете сме ръка за ръка от моето детство… Даже като говоря, започнаха да ми се насълзяват очите… Толкова години съм бил извън България и извън В. Търново, връщането ми е просто уникално и съм много щастлив, че успях да сложа една добра основа за възраждането на търновския футбол. Нека се насладим малко на победата, да се възстановим по най-добрия начин, ще имаме време да мислим и за мача с Левски. Това ще бъде тежък мач срещу отбор от първите три. Аз обикновено имам късмет срещу тях. Дай Боже, пак да имаме късмет. Ако случайно (казвам случайно, защото съм реалист) успеем да победим Левски и се класираме за Лига Европа, това ще бъде уникално в историята на Етър. Няма да играем с напрежение, ние нямаме какво да губим! Ако някой има какво да губи, това е Левски, а не ние. Трябва да бъдем много концентрирани и да си играем играта, която можем!", завърши Бала.

  Сподели
327