Емо Данчев: ЦСКА изкара шампионата на приливи и отливи


FUTBOL-TV

Емо Данчев: ЦСКА изкара шампионата на приливи и отливи

"Не е важно какво аз вярвам. Важно е в какво вярват футболистите на ЦСКА. Те са длъжни да си свършат работата до края, независимо от развитието в другия мач. Футболът е нещо красиво, но и нещо лудо. Още повече, че Черно море разполага с много добър отбор и това го доказа мястото им в класирането. Важно е и как ще погледнат футболистите на Лудогорец в този мач. Аз съм сигурен, че и те ще бъдат мобилизирани максимално. Да имаме малко търпение и да изчакаме до утре", заяви футболният агент Емил Данчев.

Той участва в пресконференция в Пресклуб "България", а след това говори пред медиите за предстоящите мачове ЦСКА - Ботев Пловдив, както и Лудогорец - Черно море.

"Във футбола - всичко се случва. Не искам да напомням колко много такива примери има. Всички помните класирането ни на финалите през 94-та година. Не е моя работа да давам оценки на ЦСКА. За мен - те изкараха шампионата на приливи и за съжаление - имаше и отливи. Ако те бяха изиграли целия шампионат максимално концентрирани, сега щяха да имат много повече точки от Лудогорец. Но разбира се, никъде във футбола няма нещо, което да е завършено. Спортно-техническото ръководство трябва да работи в тази насока", добави още Емо Данчев.

"Имам обяснение, но няма да го изявявам публично пред медиите. Има достатъчно специалисти около ЦСКА и те трябва да направят сериозен анализ и да начертаят методиката, около която ще се работи занапред. Дори да не станат шампиони, годината не е загубена за ЦСКА. Без да споменавам имена, трима-четирима от футболистите направиха сериозен напредък в своето развитие. Ще спомена едно име - Черняускас. Има безспорни качества, но имаше и недостатъци в играта. Той се разви и в последните 3-4 мача е сред най-добрите играчи на отбора. Лудогорец? Този екип от играчи достигна своя връх. Най-вероятно ще имат нови попълнения", завърши Емо Данчев.

  Сподели
372