Хубчев ще се отърве от Божинов и Ники Михайлов?


FUTBOL-TV

Хубчев ще се отърве от Божинов и Ники Михайлов?

Новият треньор на Левски Петър Хубчев вероятно ще поиска да се отърве от двама футболисти на тима. Почти сигурно това ще бъдат нападателят Валери Божинов и вратарят Николай Михайлов, информира "Тема Спорт". Бившият национален селекционер не искал да работи с тях двамата, а причината за негативното му отношение към Михайлов са последните събития в БФС.

Хубчев напоследък не е в добри отношения с Борислав Михайлов, което си пролича и вчера от думите на президента на централата. Претенциите му към бащата на вратаря са били както организационни, така и от друго естество.,

Хубчев, меко казано, не бил доволен, че по време на няколкодневните лагери в базата в "Бояна" в ресторанта там са се провеждали сватби, както и други масови шумни мероприятия, които са пречели на пълноценните тренировки и след това на времето за почивка на футболистите. А както е известно, въпросният ресторант на базата на БФС в Бояна се стопанисва от бизнес партньори на вратаря на Левски.

Николай Михайлов има договор с клуба от "Герена" до края на сезона с опция за продължаване. Хубчев обаче имал различни планове и държал на друг вратар, като набелязаните са от първенства от Източна Европа. Появи се информация, че "сините" са в преговори с Даниел Кайзер. Стражът на Ботев Пловдив обаче не е желан от спрягания за нов треньор на вратарите в Левски Армен Амбарцумян. Той бе част от екипа на Хубчев в националния тим и преди това в Берое. Амбарцумян не смятал, че Даниел Кайзер е подходящ за вратар на Левски. Самият Ники Михайлов чака предложение от чужбина, след като успя да си върне добрата форма в Левски.

При Божинов нещата стоят другояче. Като футболист в Китай нападателят критикува националния селекционер, че не получава повиквателни, а дори и вкара елемент на лични отношения между двамата. Типично в свой стил Хубчев не отговори на тези критики, но така и не повика повече в националния тим Валери Божинов. Неслучайно бившата звезда на Ботев Враца в последно време направи няколко изказвания, че временният треньор Георги Тодоров трябва да остане за постоянно.

519