Домусчиев: Дори да дадем назад - ЦСКА и Левски пак не могат да ни стигнат


FUTBOL-TV

Домусчиев: Дори да дадем назад - ЦСКА и Левски пак не могат да ни стигнат

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев смята, че тимът му е много по-напред спрямо конкурентите от Първа лига. Шефът на разградчани е не мнение, че отборът му трудно може да бъде стигнат. Той говори пред медиите след финала между ветераните на Витоша Бистрица и Лудогорец, който бе спечелен от "тигрите", начело на които бе Бойко Борисов. Домусчиев поздрави премиера за спечелената титла и след това говори пред журналистите:

"Не мога да кажа, че съм доволен от играта и резултата в последния мач. Видно е, че в отбора има сериозен спад. За мача с Левски, който предстои, очаквам играчите да се раздадам на максимум, за да покажат, че класата е вечна, а младите да покажат защо са при нас. И аз не знам на какво се дължи този спад, все още нямам обяснение за себе си. Видно е, че отборът редува силни и слаби мачове, видно е, че отборът е застарял и неслучайно статистиката показва, че сме в топ 10 на отборите с най-висока средна възраст в Европа. Затова очаквам младите в отбора, като Серкан Юсеин например, да застъпят. Ясно е, че отборът има нужда от освежаване, но ще търсим на първо място класата", заяви босът на Лудогорец.

"Ето, първото ни ново попълнение - Чибота, е само на 21-22 години, много силен футболист. Стойчо Стоев пое риска да се захване с отбора в тази мини криза, в която беше изпаднал. Не е работил по селекцията, не е правил подготовката и няма за какво да го съдим. Лятото ще работи по всички тези въпроси и ще може сам да си направи отбора", добави босът на разградчани.

На въпрос защо ЦСКА и Левски не успяват да настигнат Лудогорец, дори и когато е в криза, Домусчиев отговори:

"По-скоро ние сме много напред и колкото и да върнем назад, Левски и ЦСКА още не могат да ни стигнат. Вижда се, че нашето първенство е по-интересно от чуждите. Добри, лоши, нашите отбори са си наши. В топ 3 нещата са непредсказуеми. Всичко е възможно".

Домусчиев пожела успех на новия селекционер на националния отбор Красимир Балъков.

"Балъков е сериозен човек, който се е доказал като добър треньор в България и чужбина. Със скромен бюджет в Етър постигна резултати. Дано да има успехи с националния отбор", каза още Кирил Домусчиев.

350