Треньорът на Локо Пловдив: Всеки ще каже, че Ботев е фаворит, но не е така


FUTBOL-TV

Треньорът на Локо Пловдив: Всеки ще каже, че Ботев е фаворит, но не е така

"Много се радвам за този мач, за хората от Пловдив и около Пловдив. Виждам играчите и хората около клуба и тяхната енергия. За нас тази енергия е позитивна. Видяхме тази енергия на тренировката на тима. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са доволни. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на заден план", коментира на пресконференция в Пловдив наставникът на Локомотив Бруно Акрапович преди финала за Купата на България в сряда от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Ако гледаме класирането, всеки ще каже, че Ботев е фаворит. Ако гледаме историята на футбола, фаворити в такива мачове няма“, допълни треньорът на Локомотив Пловдив.  

"Моят отбор има също качество, ако не и по-добро от това на Ботев и ще го покажем на финала. Нямаме проблеми с контузени и наказани футболисти. Всеки отбор, който се изправя срещу Ботев мисли как да спре Тодор Неделев. Всички знаем неговите качества и неговите възможности. Той е много опасен футболист. Трябва да се подготвим и анализираме неговата игра. Аз имам мое мнение.  Но аз не гледам съперника, а гледам нашите качества. И ние имаме играчи, които противникът трябва да пази“, добави треньорът на "железничарите".

"Според мен футболистите нямат нужда от допълнителна мотивация за финала. За хората има само една тема. Играчите не се нуждаят от допълнителна мотивация. Само трябва да се опазим тази мотивация да не се превърне в негативна и да притисне играчите. Със сигурност във футболистите има напрежение. Искам феновете да подкрепят своя отбор и искам всички заедно да презентираме българския футбол в Европа. Искам да инициираме нещо положително. Искам всичко да бъде позитивно и да презентираме футбола по възможно най-добрия начин. Мисля, че не е моментът да се крием, а да покажем атакуващо лице. За да спечелиш купата, трябва да вкараш гол. За да вкараш гол, трябва да играеш офанзивно. Не трябва да хвърляме всичко напред, но да играем контролирано офанзивно“, каза още той.

"Мисля, че горе-долу ми е ясно с какъв състав ще излезе Ботев. Предполагам къде може да има промени. Мисля, че 10 са ясни, може би само един да има промяна. В главата съм наясно с титулярния състав, но има още две-три тренировки и може да се случи нещо. Идеалният ми състав е ясен. Локомотив Пловдив е подготвен за финала. Тренираме всеки ден дузпи“, каза още Бруно Акрапович.  

323