От Верея отговориха: Ще обжалваме и ще съдим БФС!


FUTBOL-TV

От Верея отговориха: Ще обжалваме и ще съдим БФС!

Председател на Управителния съвет на ФК Верея Християн Първанов говори в ефира на NOVA, след като по-рано днес Българския футболен съюз извади клуба от Първа лига. До решението на футболната ни централа се стигна, след като там са получили информации за манипулиране на футболни мачове от страна на старозагорския клуб.

От Верея обявиха, че ще обжалват решението на Дисциплинарната комисия и ще съдят БФС за уронване престижа на клуба.

 
"Цялото ръководство на ФК Верея сме изненадани от решението, тъй като не сме уведомени, нито пък някой е разговарял с нас. Никой не ни е предупреждавал, че ще има такова решение. Към момента нямаме официално решението на БФС", коментира Първанов.

"Нямам обяснение. Да не използвам някоя силна дума, но отношението към нас е несериозно. Все пак сме член на Първа лига, колкото и да им се струваме, че сме отбор, с който могат да си избършат нещата. Според мен не е нормално да не бъдем уведомени и да бъдем обвинени без да сме виновни. За мен е несериозно", продължи той.

"Категорично отричаме обвиненията. Винаги съм го отричал и няма как да призная нещо, което не се е случило. Преди известно време обявихме във Футболния съюз, че ще доиграем сезона с юноши, за да не разваляме формата на първенството и да бъде удобно и изгодно на БФС. Сега явно заради тази наша добрина ни наказват по този начин. Ще обжалваме това решение и ще съдим БФС за уронване престижа на клуба и нас като Управителен съвет", категоричен бе Първанов.

  Сподели
417