Черноморец удари Славия и излезе трети


А. Терзийски

Черноморец удари Славия и излезе трети

Отборът на Черноморец надви с 2:1 тима на Славия на собствения си стадион "Лазур" в двубой от 8-ия кръг на родната ни "А" група. Това бе пети успех за бургазлии от началото на първенството, като той дойде след автогол на Радослав Димитров и попадение на Енис Хайри. Почетният гол за столичани вкара влезлият като резерва Тодор Колев. Голям мач за "белите" направи 19-годишният вратар Стефано Кунчев, който с блестящите си изяви спаси своя отбор от по-голямо поражение.  

Момчетата на Красимир Балъков не можеха и да мечтаят за по-добро началото, след като успяха да открият резултата още в първата минута на двубоя. Защитникът на "белите" Радослав Димитров си отбеляза нелеп автогол, след като засече центриране от фаул в собствената си врата - 1:0.

Гостите от София опитаха да отговорят на отличното начало на "акулите" и в 10-ата минута Даниел Пеев отправи силен изстрел по посока вратата на съперника, но той се оказа твърде неточен. Две минути по-късно обаче след грешка на вратаря на столичани Стефано Кунчев при едно центриране от ъглов удар, Мартин Тошев можеше да вкара втори гол за домакините, но ударът на юношата на ЦСКА премина встрани от вратата. В 26-ата минута Марсио Нуньо стреля много опасно, но за щастие на гостите коженото кълбо излезе в аут.

В 42-ата минута бургазлии получиха още един шанс за гол, който оабче бе пропилян от Адриан Фернандес. Траян Дянков изведе в добра стрелкова позиция бразилският нападател, който съумя да отправи хубав удар с глава, но със сетни усилия Кунчев успя да избие с крак топката в корнер.

Само минута след това обаче  нищо не можа да попречи на Енис Хайри да удвои преднината на Черноморец. Той бе изпуснат от защитата на Славия след центриране от ъглов удар и стреля, но стражът на "белите" Кунчев се намеси и изби, след което обаче топката отново се озова в краката на тунизиеца, който нямаше как да сбърка от непосредствена близост, правейки резултата 2:0 в полза на Черноморец.

Славия започна много настървено втората част и веднага след подновяването на играта Дани Пеев пробва да изненада голкипърът на домакините Паскал Борел с далечен шут, който обаче не намери очертанията на вратата. "Белите" все пак съумяха да намалят резултата в 48-ата минута след гол на резервата Тодор Колев. Бившият халф на Сливен Илия Илиев стреля отдалеч, но коженото кълбо се спря в краката на Тодор Колев, който останал очи в очи с Паскал Борел, не сбърка за 2:1.

Възпитаниците на Емил Велев продължиха да действат по-активно и в 50-ата минута Николай Божов нанесе нов опасен удар по посока вратата на Паскал Борел, но немският страж на "акулите" спаси.

В 58-ата минута Мартин Тошев избяга от своя пазач Виктор Генев, след като получи прекрасно подаване от свой съотборник, обърна се светкавично и шутира, но над напречната греда на вратата на гостите. Само две минути по-късно Дос Сантос отправи великолепен изстрел към вратата на Стефано Кунчев, но 19-годишният вратар на столичани отново показа, че притежава невероятни качества, успявайки акробатично да избие коженото кълбо в корнер.

След само още 120 секунди игра отново младият Кунчев се намеси решително, след като съумя с последни усилия да избие топката в десния страничен стълб на вратата си след страхотен далечен шут на Траян Дянков.

Чистите голови положения пред вратата на гостите от София се редяха едно след друго и в 66-ата минута Мартин Тошев нанесе опасен удар, който обаче отново бе париран от вездесъщия Стефано Кунчев.

Четвърт час преди края на мача Марсио Нуньо изкочи сам срещу Стефано Кунчев, след като надбяга бранителите на Славия и стреля, но вратарят на "белите" за пореден път се оказа последна преграда пред гола за Черноморец.

До края на срещата "белите" хвърлиха всички сили в атака, в опит да достигнат до изравнително попадение, но защитата на бургазлии бе на ниво и не допусна сериозно напрежение пред вратата на Паскал Борел. Вместо това Черноморец можеше да увеличи преднината си в 88-ата минута, но техничният удар от далечна дистанция на Пламен Крумов профуча на сантиметри покрай дясната греда на вратата охранявана от Стефано Кунчев.

След този си успех момчетата на Красимир Балъков се изкачиха на третото място във временното класиране с 18 точки, колкото има и втория Локомотив (София). Лидер е Левски с 21 точки в актива си. Тимът на Славия пък заема петата позиция с 15 точки.

 

  Сподели
215