ЦСКА ще си тръгне с трите точки от Варна


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с трите точки от Варна

Черно мореЦСКА
Стадион: "Тича“, Варна
Дата: 04.05.2019 г.
Час: 17:30
Съдия: Владимир Вълков


ЦСКА гостува на Черно море във Варна в среща от плейофната фаза на Първа лига. Двубоят е важен само за "армейците", които са в борбата за първото място. "Моряците" изгубиха шансове за трето място и просто ще доиграят сезона, но винаги са били труден съперник за столичани. Варненци дори вгорчиха дебюта на Любо Пенев, побеждавайки ЦСКА на "Тича". Прогнозата на FTV и на Futbolbet e за знак - 2.

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев няма да разчита единствено на Евандро, който е наказан за този мач. Бразилецът е сред титулярите, откакто Пенев пое отбора и това може да се окаже проблем. Все пак наставникът има доста опции в атака, като по всяка вероятност неговото място по крилото ще бъде дадено на Жоржиньо или Джеси. Последният е с малко по-сериозни шансове, тъй като за Жоржиньо се говори, че няма да продължи кариерата си в ЦСКА. Както е известно той играе под наем на "Армията" до края на сезона, а след това "червените" имат опция за закупуването му, но на този етап никой не е особено впечатлен от неговите изяви.

Реално пред Любо Пенев има само една въпросителна преди мача с Черно море. Бившият национален селекционер не е сигурен на кой вратар да разчита в тази среща - дали отново да пусне под рамката Данте Стипица или да върне на вратата Витаутас Черниаускас. И двамата допуснаха грешки, което допълнително затруднява избора на специалиста. Финалният избор ще бъде даден непосредствено преди самия мач.

Иначе не е изключено Пенев да направи някоя ротация в състава, с цел да се потърси изненадата. Една от опциите е Стойчо Атанасов да бъде оставен на пейката за сметка на Ангел Лясков. Жанио Бикел също може да остане на пейката за сметка на Рубен Пинто, който в последния мач остана на пейката и се появи като резерва.

Другият, който не впечатлява особено е Нуно Томаш. Централният бранител също може да не продължи кариерата си в ЦСКА, тъй като играе под наем до края на сезона. Той не се представя особено добре и не е изключено на него да се разчита все по-рядко. В случай, че той остане на пейката, то като титуляр ще започне Валентин Антов, но не е изключено да се даде още един шанс за изява и на Божидар Чорбаджийски, който позагуби доверие в последно време. Пенев обаче се надява проблемът при бившия капитан да е по скоро психически и малкото почивка, която му бе дадена да му се отрази добре.

Халфът на Черно море Патрик Андраде получи девети жълт картон при успеха с 2:1 над Лудогорец и ще бъде наказан за два мача. Това означава, че Андраде ще пропусне домакинството с ЦСКА на 4 май и гостуването на Левски. Георги Божилов пък е контузен и това са единствените проблеми пред треньорския щаб на варненци преди двубоя.

"Със сигурност този мач ще е по различен от предишния срещу ЦСКА. Тогава Любо Пенев имаше само една седмица за работа с отбора, но после се натрупа време, и сега ЦСКА е по- дисциплиниран и по-различен. Моите футболисти във всяка една тренировка и във всеки един мач показват, че са професионалисти, така че нямам големи трудности да ги мотивирам, и те да излязат и да дадат максимума от себе си, независимо какъв резултат се получава. Всяко предно място е по-престижно от задното. Затова във всеки от оставащите пет мача ще играем за победа, а какво ще постигнем, е друг въпрос. Вече няма напрежение върху момчетата непременно да завършат на четвърто място и след като напрежението е по-малко, може да изпитаме по-голямо удоволствие от играта", заяви треньорът на Черно море Илиан Илиев преди мача.

 

ПРОГНОЗА: ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Черно море

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
26.04.2019 Група за Титлата Черно море 2 - 1 Лудогорец Разград
21.04.2019 Група за Титлата Берое 2 - 0 Черно море
13.04.2019 Група за Титлата Ботев Пловдив 0 - 2 Черно море
07.04.2019 Група за Титлата Черно море 0 - 1 Левски София
04.04.2019 Купа на България Ботев Пловдив 1 - 1 Черно море


Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.04.2019 Група за Титлата Ботев Пловдив 2 - 0 ЦСКА София
24.04.2019 Купа на България ЦСКА София 3 - 3 Ботев Пловдив
20.04.2019 Група за Титлата ЦСКА София 0 - 0 Левски София
17.04.2019 Купа на България Ботев Пловдив 3 - 2 ЦСКА София
13.04.2019 Група за Титлата ЦСКА София 2 - 0 Берое


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
30.03.2019 Група за Титлата ЦСКА София 1 - 0 Черно море
16.02.2019 Първа ПФЛ Черно море 2 - 0 ЦСКА София
15.09.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 3 - 1 Черно море
23.02.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 0 Черно море
16.09.2017 Първа ПФЛ Черно море 0 - 1 ЦСКА София
  Сподели
589