Павел Колев: Хубчев е треньор на България, но ако напусне може да е опция за Левски


FUTBOL-TV

Павел Колев: Хубчев е треньор на България, но ако напусне може да е опция за Левски

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира, че мачът с Берое (1:2) е наклонил везните за решението "сините“ да се разделят с треньора си Георги Дерменджиев.

"Основната причина за раздялат е липсата на игрови облик и слабото представяне и загубата срещу Берое. За съжаление от всички домакинства от началото на годината, не успяхме да спечелим нито едно, това е показателно също и е проблем“, започна Колев.

"Мачът с Берое е основната причина. Това е!“, продължи Колев.

Ръководителят коментира още, че сериозното текучество на треньори се дължи на грешка. Той самият окачестви хода с назначението на Дерменджиев през зимата като такава. 

"Дерменджиев работи и даде всичко от себе си. Не мога да кажа лоша дума за него. Единственото, което беше сериозен проблем е бавното адаптиране и вкарването на младите играчи в състава. Георги Тодоров? Той знае за какво става дума. Смятам, че това беше най-безболезнената промяна. Целта е да постигнем максимума от точки в оставащите мачове", добави той.

Колев поясни също така, че Васил Божков не прави треньорските смени.

Шефът на Левски коментира и това, че вече има избистрени кандидатури за овакантения пост от Дерменджиев, но не назова име. Колев отказа да говори и по темата с Петър Хубчев, като изтъкна, че той е селекционер на националния тим и Левски не желае да се намесва в отношенията между футболната ни централа и специалиста.

"С Димитър Димитров съм разговарял няколко пъти. Той също е вариант. И със Станимир Стоилов съм говорил, но при него нещата стоят по друг начин. Чужденец? Трудно ще е с него, заради адаптацията. В Левски не се работи много лесно", добави Колев.

  Сподели
462