Равенство между Славия и Локо Пловдив


FUTBOL-TV

Равенство между Славия и Локо Пловдив

Славия завърши наравно 2:2 у дома срещу Локомотив Пловдив в мач от 31-ия кръг от Първа лига. С два гола за "белите" се отличи Цветелин Чунчуков. Равенството запазва шансовете на славистите да спечелят първото място в група "Б" от втората осмица в шампионата преди решителните плейофи за класиране в Лига Европа.

 
Още в петата минута "белите" поведоха в резултата чрез Цветелин Чунчуков. Димитър Велковски подаде към Дарко Тасевски, който пропусна към Чунчуков и нападателят на домакините реализира попадение във вратата, пазена от Мартин Луков. В 23-ата минута Георги Йомов центрира, вратарят Луков опита да отбие, но топката срещна тялото на Стивън Езе и за малко да попадне в мрежата на гостите за втори път.

Шест минути след това удар от фаул на Димитър Велковски срещна напречната греда на вратата на Локомотив. 
В 35-ата минута пловдивчани изненадващо изравниха резултата след грешка в защитата на Славия, от която се възползва Димитър Илиев. Нападателят остана сам срещу Георги Петков и с техничен удар направи резултата 1:1.

В 55-ата минута Локомотив поведе в резултата след бърза контра и далечен удар на Елитон, който направи безпомощен Георги Петков. Четвърт час преди края на двубоя удар на Ален Ожболт срещна страничната греда на вратата на домакините. 


В 83-ата минута отново шут на Ожболт след грешка в защитата на Славия срещна гредата зад Петков.
Дълбоко в добавеното време на срещата на стадион "Славия" Чунчуков се възползва от грешка в защитата на гостите и с удар отблизо изравни за крайното 2:2 с втория си гол в двубоя след асистенция на Георги Йомов.

 
До момента Локомотив е на първо място в група "Б" на втората осмица с 38 точки, докато "белите" са с 2 точки по-малко на втората позиция.

  Сподели
455