Жълто-черната котка препъна ЦСКА и за първенство


FUTBOL-TV

Жълто-черната котка препъна ЦСКА и за първенство

Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над ЦСКА в среща от плейофната фаза на Първа лига. Така само няколко дни, след като "канарчетата" изхвърлиха столичани от турнира за Купата на страната, сега те препънаха тима на Любо Пенев, който е в борбата за титлата.

"Армейците" обаче изиграха един доста слаб мач и могат да се сърдят най-вече на себе си. Иначе трябва да се отбележи, че реферът отново игра роля в двубоя, като допусна две грешки. В 25-ата минута Али Соу падна в наказателното поле след единоборство с Пиргов, но реферът реши да не отсъди дузпа. След почивката съдията ощети и пловдивчани, след като не показа заслужен втори жълт картон на Кристиян Малинов.

Иначе двубоят се реши в последните минути. В 83-ата минута Феребори Доре бе изведен добре от Неделев, пребори се с Томаш и откри резултата. В добавеното време отново Томаш не успя да се противопостави, този път на Неделев, който оформи крайния резултат.

Така ЦСКА не успя да се възползва от грешната стъпка на Лудогорец и остава на втора позиция с пет точки зад разградчани. 

  Сподели
449