Берое с малко очакван обрат срещу Левски на Герена


FUTBOL-TV

Берое с малко очакван обрат срещу Левски на Герена

Берое изигра много силен мач срещу Левски на "Герена" и спечели с 2:1 в двубой от 31-ия кръг на ППЛ. Преди почивката играта бе равностойна и с няколко опасности пред двете врати, като при най-интересното положение  Паулиньо нацели греда.

Всичко най-интересно обаче бе след паузата, когато "зелените“ получиха попадение, но обърнаха срещата със страхотна игра. "Сините" излязоха напред в резултата в 49-та минута чрез своя голмайстор Слави Костов. Попадението е негово 21-о през тази кампания.

Радостта на Левски не трая дълго време, след като Охене възстанови равенството пет минути след това със страхотен гол. Цветков се пребори в наказателното поле и опита удар, който рикошира и попадна в Охене. Ганаецът засече топката от въздуха и я прати в мрежата със страхотен шут – 1:1.

Берое поведе в 77-та минута след отлична контраатака, при която Камбуров изведе Педро, той финтира Райнов и прати топката в мрежата с премерен удар – 1:2. 

В 85-та минута Божинов намери Костов на границата на пеналта, а нападателят стреля опасно. Топката мина на метър от гредата. В добавеното време Камбуров намери Бриджидо на стрелкова позиция. Португалецът овладя и стреля, но Райнов се хвърли и блокира. Така до нов гол не се стигна.

Левски остава трети в класирането с 59 точки, но вторият ЦСКА ще има възможност да се откъсне много от "сините", ако спечели двубоя си от този кръг. Берое пък 4-ти с 50 точки.

  Сподели
430