Евандро: Искам да вляза в историята на ЦСКА


FUTBOL-TV

Евандро: Искам да вляза в историята на ЦСКА

Нападателят  на ЦСКА Евандро да Силва получи днес в Пресклуб "България“  традиционната статуетка за  Играч номер 1 на 29-и кръг в Първа лига. Той събра 7 от общо 20 гласа в традиционната анкета сред треньорите.

“Доволен съм много от наградата и искам да благодаря на всички мои съотборници, защото без тяхната помощ нямаше да мога да получа тази награда", заяви Евандро.

“Имахме възможност и ситуации, но липсваше малко спокойствие в тези моменти, за да вкараме гол",каза  футболистът за съботния мач с Левски .

“Аз лично искам да вляза в историята на клуба", категоричен бе бразилецът в отговор на въпроса  какво иска да постигне с екипа на ЦСКА.

“Предстои ни важен мач, а при победа в него, всички ще влезем в историята на клуба. Лично аз искам да направя история с фланелката на ЦСКА. Много по-добре се чувствам вече в отбора. Перфектно се чувствам с моите съотборници. Сега ми е по-лесно, отколкото в началото."

За въпросителните дали ще е в групата за даден мач, Евандро заяви: “За съжаление е много трудно. Всички искат да помагат на тима и не е приятно един от нас да е извън групата. Всеки път усещам по-голяма увереност, но да не забравяме, че старши треньорът решава. Аз винаги съм готов."

Попитан дали чака  български паспорт, футболистът каза: “Това са неща, които решава ръководството. Аз съм футболист и моята работа е на терена. За това се готвя всеки ден."

“Чувствам се добре и като централен нападател, където е необходимо, там ще играя", коментира Евандро и добави, че не са се отказали от битката за титлата:

" Първенството още е отворено и докато имаме шанс, ние ще се борим докрая. Имаме добър отбор. Ще използваме всички оръжия, които можем срещу тях и дано накрая да излезем ние победители от тази битка. За мен това е едно оспорвано, трудно първенство. Трябва да внимаваме, защото тази година детайлите ще решат първенството."

За предстоящия реванш с Ботев Пловдив в сряда за купата на България Евандро е на мнение, че детайлите решават мачовете. "Ако влезем концентрирани и обръщаме внимание на всичко, дори и дребните подробности, мисля, че ще излезем победители от този мач." Той заяви, че отсъжданията на съдите не са от неговата компетенция и не пожела да коментира техните действия. Той направи и разлика между двамата треньори на ЦСКА: “С г-н Ел Маестро имахме друга система. Сега при г-н Пенев играем в система, при която той иска да притежаваме повече топката. Различно е, той ни дава свобода. Технически и тактически отборът върви добре. Мисля, че всеки състезател трябва да се мотивира, а не да разчита за това на треньорите. Ако ти не си мотивиран, няма да можеш да дадеш това, което се иска. Самите футболисти трябва да правят това  всеки ден за тренировки и мачове", коментира бразилецът.

“Както имаше ситуации, в които не успявах да вкарам, така се надявам сега да вкарам. Дано имам късмет и вкарам гол на Ботев", си пожела  Евандро.

  Сподели
362