Ясен е първият изпадащ от Първа лига


FUTBOL-TV

Ясен е първият изпадащ от Първа лига

Етър разби аутсайдера Верея с 3:0, като гостите от старата столица можеха реално да вкарат колкото голове си поискат. Първия си хеттрик в елита наниза Иван Петков. 

Само до почивката "болярите" бяха нанесли 18 удара, от които паднаха два гола – пълни близнаци. В 14-ата минута Руменов изведе Крум Стоянов, който центрира отляво и таранът Иван Петков с глава забоде топката в мрежата – 0:1. Тримата повториха упражнението и в 39-ата минута, донесла идентичен гол.

Тоталното надмощие продължи и след почивката. Батрович на три пъти, Сърмов, Петков и Младенов пропуснаха да направят преднината класическа, но в 72-ата минута и това се случи. Дани Младенов отправи страховит удар и топката се отклони от гредата, а Иван Петков от голлинията я довкара. Домакините потърсиха почетен гол, но Христо Иванов спаси удари на Ридванович и Желязков, а в добавеното време Батрович от фаул можеше да вкара и четвърто попадение, но Кацарев отново спаси.

Наставникът на Верея Иван Вутов направи доста любопитно изказване след поражението от Етър. Известният специалист обяви в прав текст, че клубът от Стара Загора няма да получи лиценз за професионалния футбол и от лятото ще "слезе" при аматьорите. Вутов, който спечели титлата с Левски през 1993 година, добави, че кара последните си месеци във футбола. 

  Сподели
345