Любо Пенев след мача с Левски: Невиждано клане!


FUTBOL-TV

Любо Пенев след мача с Левски: Невиждано клане!

"Съдията? Коректен в неговата си светлина. Затова са сложени, за да взимат точните решения - не пожелаха. Не е случайно това и сме наясно кой е печеливш от тази ситуация. Това не е основното, но е част от проблема на българския футбол и в продължение на дълги години. Какво да коментирам? Всеки път едно и също, тук, Ботев Пловдив, Разград. Клане невиждано! Така ли ще развиваме футбола?", заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев след дербито с Левски.

"Разбира се, че в този мач ЦСКА заслужаваше повече успеха. Футболът е игра на голове, като не вкараме гол, колкото и да сме били по-добри, взимаме по една точка и това е.  Много сме свежи и поддържахме динамика през цялото време. Издържахме физически срещу отбор, който е почивал цяла седмица. Да, къса ни е пейката, но правим ротации, сменяме играчи. Физически ги превъзхождахме. Момчетата направиха много добър мач, с желание за битка по целия терен. Мисля, че Ботев ще запази повечето си футболисти и ще се концентрира за мача с нас за Купата. Ние играем за нас си, другите - не искам да ги коментирам", добави Любо Пенев.

"Какво да коментирам претенциите ни за дузпи? Вижда се на телевизията, повторение, повторение. В една от ситуацията има рикошет в двама сини футболисти и свирят засада. Какво да свирим? Те го повториха по телевизията. Неслучайно ме питат как видяхте тези ситуации. Е, как да ги видя. Започнахме с ясна тема отново, човекът знае какво прави. Спокойничко и така. Има явно определени съдии за Купа, явно за Първа лига. Чисто клане, не в буквалния смисъл, но ме разбирате какво казвам. Ясно и очевадно е, не е нужно да търсим под вола теле. Мисля, че съм ясен и конкретен", добави треньорът на ЦСКА.

"Не гледам съдиите като проблем за ЦСКА, а на българския футбол. Това е различно, аз коментирам факти, не си измислям. Гледам телевизията - виждам повторенията. От много години насам са проблемът в българския футбол. Той проблемът е най-горе, но става верижна реакция", заяви Пенев.

  Сподели
484