Любо Пенев: Няма как да подценим Левски! Заради съдиите футболът у нас е посредствен


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Няма как да подценим Левски! Заради съдиите футболът у нас е посредствен

"Не искам да има такова подценяване както в първите 15-20 минути на последния ни мач. Не искам да правим подаръци на съперника. Да не се повтарям - ние гоним победата. Може и друго да се получи, но това не го мислим. Разговарял съм с футболистите и това не трябва да се повтаря. Имат 45 минути, почивка и втори 45 минути. Това е! Тиаго е на разположение. Утре ще реша дали да го ползвам или не. Но е готов", заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев преди Вечното дерби срещу Левски.

"Селекцията не е тема, която трябва да коментираме. В края на сезона едни си тръгват, други идват. Това е нормално. Всички играчи имат договори и до последния ден - те имат задължения", добави той.

"Коментаторът на мача в Пловдив каза още при първата минута "Днес тема няма да бъдат съдиите". Тъкмо беше бит центъра. Представяте ли си? Какво очаквате да ви кажа? Ние мислим за футбол. Не искам да се занимавам със съдии, а да си гледаме работата. Но няма да спра да го правя, докато е такова положението. Жалкото е, че те пречат и го правят нарочно. За това нашият футбол се намира на посредствено ниво - на клубно и национално ниво. Има много нахални съдии. Държат се арогантно, усмихват ти се и това. Те знаят, че няма да бъдат наказани", заяви още Любо Пенев.

"Левски загубиха мача с директен противник, но не ги изключвам. Всеки се бори за нещо в първата шестица. Няма подценяване, без значение къде се намира отбора. Има такива тимове, които са съюзени и играят срещу нас. Но това няма какво да го коментирам. Да, отборите, които са съюзени са от топ 6. Загуба? Кой е застрахован от загуба? Манчестър Сити ги видяхте онзи ден. С милиони за селекция, с три отбора. Публиката ни е перфектна! И в София, и когато излизаме извън столицата. Номер 12 не бива да го подценяваме. Това е важно за всеки един футболист, особено в тези мачове, които остават до края на сезона", завърши наставникът на "армейците".

  Сподели
570