Петричев: Моци е най-обичаният футболист в България


FUTBOL-TV

Петричев: Моци е най-обичаният футболист в България

Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, говори пред медиите след победата на своя тим над Левски (2:0) в срещата от 29-ия кръг на Първа лига.

"Получи се нервен мач. Ескалира напрежението в края на мача след радостта на Моци. Не са хубави тези неща, когато се провокира публиката по някакъв начин. Мисля, че в конкретния случай Моци нямаше за цел да провокира публиката. Той изрази своята радост, без да напуска игралното поле, след като вкара гол. Той има право да се радва, всеки има право да се радва, когато вкара. Сега какво - да се прибираме в съблекалнята, като вкараме?", заяви Петричев.

"Той не е имал за цел да провокира публиката на Лески. Нямаше обидни жестове. Това беше една радост на щастлив футболист, който вижда, че отборът му печели един труден мач. За мен няма драма. Не искам да се експлоатира темата, защото мачът беше коректен. Не беше умишлено от негова страна. Той е сериозно момче. По-темпераментен е. Той затова е Моци - най-обичания футболист в България".

"Той е голям боец, като в трудни моменти отборът може да разчита на него. Ние говорихме в съблекалнята с него, той е важен играч. А подобно нещо може да има последствия".

"Не изключвам Левски от борбата. Те имат два мача с ЦСКА, както и с нас. Мисля, че те продължават да са в борбата. Далеч сме от развръзката".

"Ние лично играем на приливи и отливи, но това е отбор, който може да победи всеки. Мисля, че след тези колебания, които имахме, постепенно навлизаме в ритъм. Тепърва предстоят мачовете на истината".

"Ако ги нямаше тези колебания, първенството щеше да се свършило. Ние направихме сами първенството интересно".

471