Министърът на спорта: Формалност дели ЦСКА от строеж на нов стадион


FUTBOL-TV

Министърът на спорта: Формалност дели ЦСКА от строеж на нов стадион

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори пред журналисти какво ще става с новия стадион на ЦСКА. Министърът също така коментира и бъдещето на националния стадион на България, като все още се търсят терени, където той може да бъде построен.

"С ЦСКА работим много добре заедно. Проектът е съвместен, но нека преди да е приключила процедурата да не говорим. Може да се строи в рамките на частта със стадиона, но не извън нея, говорил съм с главния архитект. Истина е, че ще има проблем с паркинга, който искат да направят, но трябва да видим какъв проект ще се входира в Столична община. И аз искам да го видя проекта на ЦСКА, с който "армейците" ще кандидатстват и заедно да направим", акцентира Красен Кралев пред медиите.

"Този стадион няма да участва за кандидатурата на Мондиал на България. Това е клубен стадион. За София ще изградим национален стадион, който ще е за целта. Ние притежаваме стадион "Българска армия", а ЦСКА иска да инвестира в него. Няма никакви проблеми, а този път, който трябва да се извърви, е просто чиста формалност. Дано съвсем скоро това нещо да приключи".

"Оглеждаме терени къде можем да построим новия национален стадион. Засега не мога да ви кажа къде ще бъде той", завърши министърът на младежда и спорта.

171