Любо Пенев: Реферите ще продължат да правят умишлени грешки


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Реферите ще продължат да правят умишлени грешки

"Играхме добре в предишните два-три мача, но това е резултат в това, че играем добре и малко преди това. Постигнахме добри резултати. Навлизаме в серия "няколко мача в седмица", но така ще бъде до края. Силно се надявам да продължим да се представяме добре. За това работим. Искаме да постигнем целите си в края на първенството", заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев на днешната си пресконференция преди двубоя с Берое.

"Може да прозвучи като клише, но подготвям отбора мач за мач. Футболистите трябва да мислят само и единствено за мача утре. След това има двубой в сряда и т.н. Мотивацията е на много високо ниво. Имам голямо желание да се представим много добре. Дано да продължим и до края на сезона. Готов е отбора. Мисля, че го показахме в предишните мачове. Винаги съм бил оптимист. Много съм взискателен и от всяка една ситуация искам да извлечем максимума. Добре сме в тренировъчния процес", каза още Пенев.

"Изоставането от Лудогорец? Един мач. Преди време имаше повече точки изоставане. Тогава някои хора бяха повече притеснение. Аз не бях. Да не се връщаме назад. Интересуват ни мачовете, които ни предстоят. Победителят ще излезе от директните двубои. Не трябва да се допускат грешки. Няма отбор, който да е застрахован, че ще спечели всички мачове. Лудогорец са ни скрили топката? Малко са далеч от това! Да, играха добре в последните 15 минути на предния мач. Но това е. Защо да нямаме сили да се преборим и за титлата, и за Купата? Не е тайна за никого, че нямаме дълга резервна скамейка. С играта, която показваме сме дали заявка, че сме основен конкурент. Всеки сам да си направи изводите. Каквото и да се случва - ние до края няма да се отказваме. Имаме ли 11 души - излизаме с тях. Това е!", добави наставникът на "червените".

"Не искам да анализирам работата на другите отбори. Аз съм доволен, че нашият отбор се намира в добра форма и надгражда. Предпочитам да мисля за нашия отбор. Редно е всеки да обърне внимание на себе си. Никой не знае какъв рикошет ще се получи. Ако някой сбърка и ние сме печелившият отбор - прекрасно. Моята философия е да гледаме нашия си отбор и да печелим точки. Първите шест отбора напълно заслужено са на първите места. Не подценявам нито един съперник. Очаквам утре Берое да играе по-добре. Те са сериозен съперник, с желание да правят добър футбол. Имат млади треньори, които са с желание да стават по-добри. Сериозен мач и ние не го подценяваме. За този мач нямам контузени футболисти", добави Пенев, който коментира за пореден път темата със съдийството у нас:

"Няма как думите ми към съдиите да са опит за натиск. Аз казвам това, което виждам. Това са фактите, аз не си измислям. И в единия, и в другия мач с Лудогорец се видя какво се случи. Тези хора (съдиите) трябва да са незабележими във всеки мач. Така ще се получи спектакъл. Те са важни хора, но трябва да са незабележими. Не е ли по-добре да гледаме един нормален футболен мач, каквито има в Европа? А не все да говорим за съдийска тройка, четворка, петорка и т.н. Не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. А те пречат на българския футбол. Спирам, но мисля, че пак ще ги коментираме. Аз съм сигурен, че ще има нови съдийски грешки - умишлени. Аз мисля, че ние спазваме рамката на изисквания от БФС. Те също трябва да спазват някои рамки. Първа точка е съдийството. Да са безпристрастни".

  Сподели
533