Кристиян Добрев: Случката е неприятна, но имаше заплахи, че ще пребият 40-годишни чичаци


FUTBOL-TV

Кристиян Добрев: Случката е неприятна, но имаше заплахи, че ще пребият 40-годишни чичаци

Спортният директор на Септември София Кристиян Добрев коментира обвинението в побой над младежи по време на мач от Аматьорската мини футболна лига. Мачът бе на 3-и април, а майката на две от пострадалите момчета сподели своята версия на случилото се.

"Искам да кажа каква е версията и каква е случката. Разиграва се следната ситуация в обикновен мач между двата отбора. Не се вижда от какво започва цялата ситуация. Има удар от главата на нашия съотборник с топката при спряла игра. Той затова получава червен картон. Хубаво, е се вижда моята реакция в случая. Става разправия, аз отивам и го издърпвам, за да предотвратя разправията. След като тръгнахме да излизаме навън, аз бях нападнат в гръб и понесох удари. Още веднъж съжалявам, че се стигна до тук и съжалявам, че има такъв инцидент със счупен нос", сподели Добрев в сутрешния блок по "Нова" и продължи:

"Видях, че събарят Пенчо Вутов на терена. Тръгнах да му помогна. После стана меле и размяна на удари. Кой кого е ударил, аз не мога да кажа. Затова има компетентни органи кой какво и как. Но се появяват по телевизията тези братя, но през цялото време имаше агресия и заплаха от тяхна страна, че ще пребият 40-годишни чичаци. Не мога да кажа, че са деца. Не става дума за някакви безобидни деца. Случаят е неприятен, още веднъж казвам, но има органи, които могат да преценят кой каква вина има в случая. Такива инциденти се случват на такива лиги многократно. По принцип съм изключително спокоен човек. Агресията е от тях по време на целия мач. Има и други свидетели, има съдии и всеки ще си каже мнението. В цялата ситуация най-агресивни и дейни бяха двамата братя – Петър и Кристиян."

Друг от участниците Пенчо Вутов пък разказа: "Ясно се вижда на камерите как издърпвам това момче и виждам в очите му една много сериозна агресия. Опитах да го успокоя, но бях издърпан, превъртях се и се озовах на земята. Можете много неща да ми се случат. В един момент видях, че Кристиян Добрев идва да ми помогне. Видях много сериозна агресия в очите им. Имам деца също и мога да преценя кога едно дете е агресивно или не. Те даже вече не са деца, а младежи."

Адвокатът на Кристиян Добрев Радостин Василев също коментира случая. "Постарахме се да съберем необходимите данни. Истината е, че това, което беше разказано, не отговаря на фактическата обстановка на самиямач. Тези младежи започват самия бой. Те са много дейни в него", каза Василев и добави:

"На записа се виждат предимно удари от тези деца. В крайна сметка двете момчета са участвали дейно в размяна на удари. Съжалявам, че са пострадали. Тези конфликти се решават между страните, а не по медиите. Но при всички положения, техните права по няколко начина ще бъдат защитени."

  Сподели
371