Домо: Дано да изиграя поне още 100 мача в Първа лига


FUTBOL-TV

Домо: Дано да изиграя поне още 100 мача в Първа лига

На специална церемония в Пресклуб "България“ нападателят на Ботев Враца Валери Домовчийски бе награден за Играч на 27-ия кръг на Първа лига. За отличната си игра и отбелязания първи гол при победата на  Ботев над Витоша с 3:0 той получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Велко Батрович (Етър) има 5 гласа, Душан Перниш (Берое)  и Кристиан Димитров (Ботев Пловдив) са с по 3 гласа, а Рафаел Енрике (ЦСКА) е с 1 глас

След награждаването Домовчийски благодари на всички, които са гласували за него  и сподели, че неговият тим ще продължи да се бори за успешно представяне до края на кампанията.

"С оглед на мача, който изиграхме с Витоша (3:0) и точките, които имаме, мисля, че сме сигурни за баражите, има още време, но не трябва да се притесняваме за нашето място в групата. Първото място е труднопостижимо, изоставаме с доста точки от Етър, затова ще се подготвим за баражите. Първата цел беше да останем в Първа лига, след това целите се вдигнаха, а и отборът се представя добре, ще дадем всичко от себе си в предстоящите мачове", коментира Домовчийски и уточни, че старши треньорът на тима Сашо Ангелов ги мотивира във всеки мач да играят за победа.

"Сашо Ангелов е много взискателен и иска максимума от футболистите, всеки мач излизаме за победа, независимо от съперника. Има добър колектив, играем добре, надявам се да продължим по същия начин. На "Герена" успяхме да победим Левски, с Лудогорец играхме нападателно, борихме се, имахме своите шансове. Борим се за победа срещу всички отбори."

Домовчийски заяви, че в последния момент е разбрал, че е изиграл мач №200 в Първа лига.

"Не знаех, че съм изиграл 200 мача, казаха ми сутринта преди самия двубой, че ми предстои да запиша мач номер 200. Надявам се да изиграя поне още 100 в елита на България."

Той допълни, че Валери Божинов, който сега носи екипа на Левски, определено липсва на Ботев Враца.

"Валери Божинов липсва на отбора, той показа, че е класен нападател, помогна на тима да се изкачи в класирането, но така е във футбола – едни играчи си отиват, други идват, трябва да се справяме и без него. Пак има Валери в отбора" каза Домовчийски и заключи:

"Договорът ми е до лятото, досега нямам никакви предложения от никъде. Концентриран съм върху остатъка от сезона, да си заслужа ако може още един договор с Ботев Враца, пък ако дойде предложение от някъде, ще го обмисля“.

  Сподели
359