Любо Пенев: Българският футбол, централата и съдиите приличат на механа с оркестър


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Българският футбол, централата и съдиите приличат на механа с оркестър

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори пред медиите в Русе преди двубоя срещу Лудогорец утре. Мачът от XXVIII кръг на Първа лига ще започне в 17:15 часа на "Лудогорец арена" в Разград.

"Генерално няма да има промени с оглед на това, че са поредни двата мача, към момента отборът е добре, тренираме и се готвим за утрешния двубой. Всичките ни играчи са на добро ниво, имат добри качества, просто се различават в това как изпълняват функциите си при смяна на поста", започна Пенев.

"Важно е да има вътрешно спокойствие и уверереност. Направихме много добър мач за Купата, но той вече е в историята, сега се готвим за утре, абсолютно всичко е реално и целта не се променя - титла и Купа", сподели той.

"Нека на терена да се реши спорът между двата отбора утре, а не, отново казвам и повтарям, основни действащи лица да са съдиите. Не знам колко е редно и логично четвъртият съдия от мача в сряда да ти свири мач след 3 дни за първенството. За мен не е нормално. Това, което направи главният съдия онзи ден, е недопустимо срещу футбола. Неговите решения през цялото време в мача не могат да бъдат част от един празник, когато стадионът е пълен и всички дойдат да видят футболистите, а съдията да бъде основен герой. Аршинът е различен, рискува здравето на наши футболисти", коментира треньорът.

"Очаквам съдията да бъде главен герой и утре. Тази футболна централа и като цяло съдиите ми приличат като на една механа с оркестър - идваш, поръчваш си една специална музика, заповядваш и тя започва да се свири, и тя е в една строго определена посока. С коментара, който правя, се опитвам да избегна подобен род съдийство", заяви специалистът.

"За нас е важно да държим това високо ниво, няма шанс да подценим мача. Не се отказваме нито от Купата, нито от първенството. Ще се постараем да съберем сили и да бъдем подготвени на максимално високо ниво за всеки един мач от тези, които ни предстоят. Няма добър и лош жребий, според мен щом тези 4 отбора са стигнали полуфиналите, значи е заслужено", разкри Любослав Пенев.

  Сподели
418