Рефер не попречи на десет канарчета да отлетят от Герена със спечелена точка (видео)


FUTBOL-TV

Рефер не попречи на десет канарчета да отлетят от Герена със спечелена точка (видео)

Левски и Ботев Пловдив завършиха наравно - 1:1 в първа среща и за двата тима от плейофната фаза на Първа лига. Мачът ще се запомни най-вече с несъществуващата дузпа, която получиха Левски, с която откриха резултата.

В 35-ата минута реферът Никола Попов отсъди наказателен удар. Той стори това с малко забавяне, след като Паулиньо се опита да стреля, а Филипов изби с рамо. Съдията се заблуди и посочи бялата точка. Това вбеси гостите, като Балтанов получи жълт картон заради протест. Зад топката застана Давиде Мариани, който даде аванс на "сините".

"Канарчетата" не се предадоха и в 47-ата минута изравниха, когато Кристиян Димитров не остави шансове на Ники Михайлов. Централният защитник стреля от воле с левия крак и прати топката в мрежата за крайното 1:1. Две минути след това Ботев остана с 10 души. Капитанът Балтанов фаулира отзад Паулиньо и получи втори жълт картон, оставяйки съотборниците с човек по-малко.

До края "сините" бяха по-активни, но така и не стигнаха до нов гол. Иначе Георги Дерменджиев има още поводи за притеснение. Давид Яблонски получи жълт картон в 14-ата минута за нарушенеие срещу Еберт Кардосо, който бе тръгнал в атака за Ботев. Това е 9-о официално предупреждение за Давид Яблонски и той пропуска следващите два мача на тима си - с Черно море и Лудогорец. Валери Божинов пък напусна с контузия още на почивката. Все още не е ясно колко време ще е необходимо на бившия играч на Ювентус и Манчестър Сити, за да се възстанови.

Доста любопитна пък бе реакцията на Давиде Мариани, който не скри яда си след като бе сменен в 85-ата минута на мача. Мариани изрита една бутилка край пейката на Левски, която дори изхвърча към терена. Георги Дерменджиев пък изгледа учудено ядосания Мариани.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
500