Балъков: Не изключвам възможността да поема и Реал Мадрид и Барселона


FUTBOL-TV

Балъков: Не изключвам възможността да поема и Реал Мадрид и Барселона

Главният мениджър на Етър Красимир Балъков коментира на пресконференция появилия се в началото на седмицата слух, че ще поеме националния отбор.

"В социалните мрежи прочетох съвет да не забравям, че съм българин. Мога да кажа: да, аз съм българин, но мисля и разсъждавам по европейски, което трябва да правят всички. Когато казах, че "българският манталитет заби нож на българския футбол“, имах предвид, че нямаш право в такъв момент да пускаш такава новина, дори и да е истина (а тя не е истина). Който я е пуснал, той трябва да не е българин – точно преди ключов мач на националния отбор.

Категорично с мен не са водени разговори да поемам националния отбор, не само преди мача в Косово, а и до ден-днешен. Няма такова нещо. Всичко е спекулация и повече няма какво да добавя. Дали изключвам възможността някой ден да поема националния отбор? Аз не изключвам възможността да поема и Реал Мадрид и Барселона… Като треньор трябва да си готов за всичко. Ако някой ден има нещо, свързано с мен – било то за национален отбор, или клубен, бъдете сигурни, че ще бъдете много бързо информирани.

Мога само да гадая дали това е оказало влияние върху представянето на националите. Ако бяхме били, щяхме да кажем, че не е оказало, и обратното… Но при всички положения не е било комфортно нито на играчите, нито на Хубчев, нито на мен, нито на БФС. С Петър Хубчев се чух преди мача, пожелах му успех и му казах да не обръща внимание на тези неща. Петър е голям професионалист и доколкото е възможно, го е направил, но ние сме хора и не му е било лесно.

Името ми вероятно е било замесено на базата на добрите резултати на Етър, който играе хубав футбол и се вижда развитие. Но защо излизат такива спекулации – нямам представа. Моите играчи в Етър се бяха зарадвали, защото някои от тях се виждаха вече в националния отбор – шегувам се, разбира се (смее се). Преди седмица споменах, че при нас има потенциал някой ден един-двама играчи да станат национали, и някой вече явно е помислил, че ставам селекционер.

Националите са втори с 2 точки, развитието на другите срещи засега е позитивно за нас. Всичко зависи от следващите ни мачове – шансовете ни са все още там. Вярно е, че има какво още да се желае по играта, но като резултати досега – запазваме отворена вратата за класиране. Смятам, че не трябва да се бърза с критиката и да изчакаме следващите мачове. Нека отново да се обединим, а не да се разделяме, както беше преди мача с Косово. Това си беше удар по националния ни футбол.“

  Сподели
412