Попето изравни Сираков и подгони Стоичков


FUTBOL-TV

Попето изравни Сираков и подгони Стоичков

Капитанът на България Ивелин Попов със сигурност ще запомни мача с Косово в Прищина снощи. Макар и да не помогна на отбора си да извоюва трите точки, Попето записа престижно постижение в личен план. 

Това беше неговият 82-и мач с екипа на родината, като по този показател се изравни с една от легендите на българския футбол - Наско Сираков, информира "Дарик". Бившият нападател на Левски обаче може да се похвали с две участия на Световно първенство и едно на Европейско, докато Попов все още преследва първия си голям шампионат с "лъвовете". 

 
След като се изравни със Сираков, сега в обсега му е друга родна легенда - Христо Стоичков. Именно Камата е следващият пред него по брой мачове за "трикольорите" със своите 84. Това означава, че Попето ще застигне и него, ако участва в следващите два мача на родината - на 7 юни с Чехия и на 10 юни с Косово. 

Ако играе във всички оставащи осем двубоя на България до края на годината, нападателят на Ростов ще стигне гросмайсторската кота от 90 двубоя, с което ще изпревари не само Стоичков, но още Радостин Кишишев (с 88 мача) и Мартин Петров (с 89). Така ще се изравни с Димитър Пенев, който също е с 90 мача като футболист за България. Лидер със 105 двубоя е Стилиян Петров. 

  Сподели
387