Черно море спечели точка срещу Дунав и измести Берое от пето място


FUTBOL-TV

Черно море спечели точка срещу Дунав и измести Берое от пето място

Черно море завърши наравно 1:1 при гостуването си на Дунав в Русе в последния мач от редовния сезон в Първа професионална лига. И двете попадения в срещата паднаха от дузпи през първата част, като точен за “моряците" бе капитанът Георги Илиев, а за домакините – Божидар Васев.

Първия опасен удар по посока на една от двете врати отправи Мехди Фенуш в 14-ата минута на срещата. Крилото на “моряците"стреля от движение, но топката премина над вратата на Дунав. В 20-ата минута главният рефер на двубоя отсъди пресилена дузпа в полза на Дунав за нарушение на Пламен Димов, въпреки че футболистът на варненци игра първо с топката преди да закачи крака на играча на Дунав. В крайна сметка съдията посочи бялата точка, а точен за дунавци бе Божидар Васев. В 29-ата минута Георги Илиев бе съборен в наказателното поле и капитанът на “моряците" вкара отсъдената дузпа.

В 53-ата минута Божидар Васев отправи опасен удар, но вратарят на Черно море Иван Дюлгеров успя да спаси. В 56-ата минута Жоржиньо бе намерен в наказателното поле, но не успя добре да спре топката и му бе избита. В 75-ата минута Мартин Минчев стреля опасно с глава след центриране на Мехди Фенуш, но над вратата. В 83-ата минута Петър Витанов проби отдясно и върна топката към границата на наказателното поле, където Георги Илиев стреля от движение, но топката срещна крака на играч на Дунав. В 85-ата Жоржиньо можеше да донесе успеха на варненци, но ударът му бе отразен от Благой Макенджиев.

Така Черно море завърши редовния сезон в Първа лига на пето място с актив от 43 точки, с три по-малко от четвъртия Ботев Пловдив и ще стартира пелйофите с гостуване на ЦСКА.

  Сподели
434