Томаш: Опитах да кажа на играчите, че това са най-хубавите мачове


FUTBOL-TV

Томаш: Опитах да кажа на играчите, че това са най-хубавите мачове

"Берое не се готви за лятна пауза. Нормално е всеки един отбор да изпадне в криза. При нас просто дойде в неподходящия момент. Вярвам на мен и на екипа. Вярвам и на футболистите. Щеше да е по-добре, ако паузата беше дошла преди три кръга. Не сме далеч от 4-то място. Тези футболисти направиха така, че цялата футболна общественост да вярва, че можем да направим нещо повече. Това са същите футболисти. Да, имаме и контузени. Ако срещу ЦСКА бяха играли, щеше да е различно. Но няма да навлизам в тази полемика", заяви треньорът на Берое Александър Томаш след загубата от ЦСКА.

"Футболът, който изповядвам аз и екипът ми е свързан с притежание на топката. Този път не се получи. До първия гол ЦСКА ни надигра. Но след това се опитахме да се върнем и имахме нашите шансове. Затворихме им силните страни и фланговете. В средата на терена те са много агресивни и ни пресираха с по-голямо самочувствие. На полувремето говорихме с играчите и после нещата се случваха, както искахме. Но пропуснахме две добри положения. На края рискувахме и получихме втори гол. Това е за мача", добави Томаш.

"Не е приятно, когато губиш. Има неща, които се случват само в България. Футболистите четат това, което се пише, обръщат внимание. 100% в тяхното подсъзнание е работило нещо. Опитах да ги успокоя, да им кажа да се забавляват, защото това са най-хубавите мачове. Да излезеш, да играеш, да защитиш името си, да излезеш навън и да печелиш пари. Това е амбиция и желание и трябва да го покажеш", завърши треньорът на Берое.

  Сподели
407