За едни сватба, за други брадва - един кръг, който лидерите искат да бъде забравен (видео)


FUTBOL-TV

За едни сватба, за други брадва - един кръг, който лидерите искат да бъде забравен (видео)

Измина един кръг (24-ти) от Първа лига, който лидерите в класирането биха искали да забравят по-бързо. Скандали и съдийски отсъждания в ущърб на съперника белязаха вече изминалите мачове. Да започнем по ред на номерата:

Лудогорец - Ботев Враца
ГС: Валентин Станчев Железов АС1: Станимир Илков Илков АС2: Илиян Петров Капарашев
4-ТИ: Георги Димитров Давидов
СН: Георги Крумов Виделов

Разградчани взеха на пръв поглед лесна победа с 2:0. Зрителите на "Лудогорец арена" обаче станаха свидетели на много интересна ситуация в 28-ата минута. Станислав Манолев бе пресиран от Петър Златинов, а новият краен защитник на Лудогорец върна към Пламен Илиев. Вратарят на разградчани бе "понатиснат" от Валери Домовчийски, а първият асистент-съдия реши да се презастрахова и вдигна засада, въпреки че топката бе подадена от негов съотборник. Всичко това се случва при резултат - 0:0, когато още нищо не беше ясно.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ТУК

Славия - Левски
ГС: Станислав Георгиев Тодоров АС1: Александър Ангелов Атанасов АС2: Мартин Иванов Димитров
4-ТИ: Иван Стефанов Иванов
СН: Иван Захариев Вълчев

Левски отново записа наглед лесна победа. Ако не сте гледали мача, ще си кажете, че логичното се е случило. Да, но и този мач беше белязан от спорни моменти. Страничният съдия Александър Атанасов маркира засада след изпълнение на тъч по време на най-старото столично дерби. Димитър Велковски изпълни страничното хвърляне към Цветелин Чунчуков, а Атанасов размаха флага за засада. След това Атанасов се наложи да се извинява на старши треньора Златомир Загорчич.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ТУК

Но това не е всичко от това дерби. Футболистите на Славия имаха основателни претенции за дузпа в 12-та минута на дербито срещу Левски. Димитър Велковски пусна много добър извеждащ пас към Цветелин Чунчуков в наказателното поле на Левски, където нападателят бе фаулиран от Нуно Рейш, но съдията Станислав Тодоров не свири дузпа, въпреки че имаше основание да стори това. Всичко при резултат - 0:1 за Левски. След мача Венци Стефанов бе повече от недоволен от реферите и обяви, че ще има директива, която ще цели да направи Левски шампиони.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ТУК

ЦСКА - Септември София
ГС: Петър Кирилов Костадинов АС1: Андрей Венков Николов АС2: Мартин Руменов Ангелов
4-ТИ: Георги Юлиянов Иванов
СН: Константин Делов Писков

Тук говорим за една от най-бързите дузпи в историята на родния шампионат. "Армейците" получиха правото да изпълнят наказателен удар след около 10 секунди игра. Ситуацията също е спорна. След това играта на "червените" тръгва и те разпиляват своя противник с 5:1.

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА ТУК

Друг интересен момент от този мач също трябва да бъде отбелязан. Той няма нищо общо със съдиите, а с отказа на бившия играч на ЦСКА Борис Галчев да участва в него. В интернет се появиха публикации от чат между фен на "червените" и бившия капитан на ЦСКА, в който Галчев обяснява, че не иска да играе, тъй като не желае настоящият му отбор да вземе нещо от "армейците". В интервю след мача обаче един от помощниците на тима Мариян Христов заяви, че Галчев е разбрал, че няма да е титуляр и това е причината 8-цата да вземе решение да не пътува с клубния автобус до "Армията". Така или иначе - ситуацията си остава доста любопитна.

  Сподели
453