Левски взе дербито със Славия, груби съдийски грешки и на този мач (видео)


FUTBOL-TV

Левски взе дербито със Славия, груби съдийски грешки и на този мач (видео)

Левски се наложи над Славия с 3:0 в най-старото столично дерби. Станислав Костов беше точен в 4-ата минута и даде аванс на своя тим. Малко след това обаче се стигна до две спорни положения в ущърб на "белите". Страничният съдия Александър Атанасов маркира засада след изпълнение на тъч. Димитър Велковски изпълни страничното хвърляне към Цветелин Чунчуков, а Атанасов размаха флага за засада. След това Атанасов се наложи да се извинява на старши треньора Златомир Загорчич.

В 12-та минута пък Димитър Велковски пусна много добър извеждащ пас към Цветелин Чунчуков в наказателното поле на Левски, където нападателят бе фаулиран от Нуно Рейш, но съдията Станислав Тодоров не свири дузпа, въпреки че имаше основание да стори това.

След това последваха силни минути за "сините". Паулиньо удари гредата в 19-ата минута, a в края на полувремето холандската звезда на Левски Жерсон Кабрал покачи резултата на 2:0. Крилото на "сините" бе точен с удар от около 16 метра, пращайки топката в близкия долен ъгъл на вратаря Антонио Стергиакис.

Това даде допълнителен стимул и след почивката "сините" диктуваха темпото. Давиде Мариани в 55-ата минута също се разписа с красив гол, правейки резултата класически. Паулиньо пропусна дузпа в 59-ата минута, когато Стергиакис с хубаво спасяване изби. Иначе Александър Станисавлевич бе изгонен за втори жълт картон от съдията Станислав Тодоров в добавеното време на срещата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
422