ЦСКА ще се измъчи за трите точки срещу Септември


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се измъчи за трите точки срещу Септември

ЦСКА – Септември София
Стадион: "Българска армия“, София
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 17:30
Съдия: Петър Костадинов


ЦСКА приема Септември на своя стадион в среща от 24-ия кръг на Първа лига. "Армейците" допуснаха поражение във Вечното дерби преди седмица и сега ще искат да се реваншират на феновете си. Септември обаче се намира в добра форма. След двете поредни победи над Берое и Локомотив Пловдив, столичани стъпиха накриво с равен срещу Витоша в началото на тази седмица. FTV и Futbolbet не изключват да се стигне до изненада като Х, но все пак препоръчват на читателите си да пробват - 1.

В лагера на ЦСКА е пълно с проблеми. Загубата от Левски във Вечното дерби не е единствената лоша новина за треньора Любослав Пенев. Наставникът на "армейците" няма да може да разчита на титулярната двойка централни бранители - Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски за следващия мач срещу Септември София. Бодуров напусна вчера терена с контузия, като в "червения" лагер стискат палци тя да не е сериозна. Капитанът отказа коментари след дербито под предлог, че много го боли и едва ли ще се оправи за срещата следващия уикенд. Неговият партньор в центъра на защитата Божидар Чорбаджийски получи пети жълт картон и ще бъде наказан за един мач. Жеферсон все още се възстановява и е малко вероятно да бъде на линия срещу Септември.

При това положение в центъра на защитата сигурен е единствено грешникът от мача с Левски - Стивън Перейра, който си отбеляза рядко срещан автогол. Има вариант негов партньор да бъде преквалифициран Валентин Антов. Младокът е играл като такъв в юношеските формации на "червените", но в представителният тим е използван до този момент само и единствено като халф. Вариант за сърцето на отбраната на "червените" е и Стойчо Атанасов, който в повечето случаи се подвизава като краен бранител.

На Жанио Бикел отново ще му се наложи да действа като ляв бек, тъй като няма кой друг да запълни тази зона. При това положение - друг младок Иван Турицов е без алтернатива на другия бек. Иначе аут за двубоя е и Едвин Джеси, който беше скандално изгонен в дербито с Левски. Неговото място ще бъде дадено на Жоржиньо.

Мауридес пък бе продаден и така атаката на тима ще бъде водена от Али Соул, който няма конкурент за върха в нападението на "червените". Иначе в тима има и едно ново попълнение в лицето на португалецът Нуно Мигел До Адро Томаш. Все пак е малко вероятно той да стартира като титуляр, при положение, че дойде на "Армията" два дни преди мача.

В лагера на Септември има само два проблема преди двубоя с ЦСКА. Освен Преслав Йорданов, Георги Русев също има проблем и няма да играе срещу "армейците". В групата за мача обаче може да попадне най-новото попълнение - Илия Димитров. Младокът ще играе под наем от състава на Левски и ще бъде доста мотивиран да се докаже срещу ЦСКА.

"Ние всеки противник го анализираме и гледаме да се възползваме от слабите му черти и да се противопоставим на силните. Надявам се да може да се противопоставим. Дали откриваме слабости в играта на ЦСКА – ще го запазя за себе си. Разузнаваме ги. Всеки мач разузнаваме. Ще подходим сериозно и отговорно“, заяви треньорът на Септември Христо Арангелов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЕПТЕМВРИ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
24.02.2019 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 ЦСКА София
19.02.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 1 Ботев Враца
16.02.2019 Първа ПФЛ Черно море 2 - 0 ЦСКА София
02.02.2019 Приятелски срещи ЦСКА София 0 - 3 Динамо Киев
31.01.2019 Приятелски срещи ЦСКА София 2 - 3 Спарта Прага


Последни 5 срещи - Септември София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.02.2019 Първа ПФЛ Септември София 0 - 0 Витоша Бистрица
20.02.2019 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 0 - 2 Септември София
17.02.2019 Първа ПФЛ Септември София 1 - 0 Берое
16.12.2018 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 2 - 0 Септември София
09.12.2018 Първа ПФЛ Септември София 2 - 1 Дунав Русе


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.10.2018 Първа ПФЛ Септември София 0 - 3 ЦСКА София
30.11.2017 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 0 Септември София
11.08.2017 Първа ПФЛ Септември София 0 - 1 ЦСКА София
  Сподели
559