Любо Пенев: Един от съдиите на дербито е счетоводител на хлебозавод на Боби Михайлов


FUTBOL-TV

Любо Пенев: Един от съдиите на дербито е счетоводител на хлебозавод на Боби Михайлов

"И аз, и футболистите сме в прекрасно настроението. Времето не ни изненада, но малко ще наруши ритъма и динамиката в тренировъчния процес. Готови сме за утрешния мач. Гледаме утрешния мач и утрешните противници. Гледаме къде ще завършим в първенството. Нашата идея е да завършим първи. В момента има добри футболисти и има всички предпоставки за един добър мач. Това са ЦСКА и Левски - двата гранда на България. Мачът се очаква от много хора. Всички футболисти ще бъдат на нужното ниво", заяви треньорът на ЦСКА Любослав Пенев на днешната пресконференция преди двубоя срещу Левски, предаде репортер на FTV.

"Ще играем, както сме тренирали. Искаме да победим, да бъдем по-агресивният отбор и да диктуваме ситуациите на терена. Искаме да владеем повече топката. Ще видим какво ще е състоянието на терена, но би трябвало всичко да е наред. Все пак е стадион "Васил Левски". Не очаквам отлив на феновете. И преди са се играли мачове при такива температури. И при последния ни мач на "Армията" - беше работен ден, а имаше доста хора по трибуните", каза още Пенев, който след това изрази недоволството си към съдията на мача:

"Притеснение не очаквам. Имам такова единствено към съдията. Не е международен съдия и не паства на такъв вид мач. Не трябваше да свири този мач. Статистиката не ме интересува. Аз не мисля, че е готов да води такъв двубой. И по-далеч ще стигна с изказванията си. Готвят го за бушон. Ще изгори. Ще го рискуват и после ще му дадат някакво място в структурите на футболния съюз. Съдийският наблюдател е счетоводител към хлебозавод. На този хлебозавод, по някаква случайност, или не, акционер е Боби Михайлов. На лице са предпоставки за едно "прекрасно" и "безпристрастно" съдийство и най-вероятно накрая ще му се даде една висока оценка. Начинът по който водят мачове е проблем за българския футбол. Това искам да кажа. Гледаме европейски мачове, там се борят да намалят грешките до минимум. Тук е обратното. Няма кръг без оплаквания. Аз не искам да ни помагат. Искам да не ни пречат. Искаме да развиваме футбола. Като мине мачът, то се вижда. Но не се анализира."

"Тренираме различни неща и ще има изненади. Ние ги разузнаваме, предполагам, че и те ни разузнават и това е нормално. Ще бъдем различни от последния ни мач. Фаворит? Това е един много специален мач. Ние ще направим всичко максимално добре. Историята показва, че невинаги по-силният побеждава. Не искам да говоря за фаворит. Искам момчетата да си свършат работата", добави още наставникът на "червените".

  Сподели
702