Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 24.02.2019 г.
Час: 13:00
Съдия: Владимир Вълков


Левски е символичен домакин на ЦСКА в дербито от програмата на 23-ти кръг в Първа лига. Двубоят винаги е труден за прогнозиране, а специално този път разликата между единия и другия е едва три точки в полза на "армейците". Реално и двата тима имат шансове за титлата, като за "сините" това е и единствената надежда за трофей, тъй като те вече отпаднаха от турнира за Купата на страната. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В състава на Левски има само една въпросителна преди дербито. Под въпрос за мача е Валери Божинов. Нападателят получи травма в глезена по време на срещата с Витоша Бистрица преди няколко дни. Футболистът тренираше отделно от останалата група на “сините" на едно от последните занимания на тима преди мача.

Същото се отнася и за Живко Миланов, но бранителят със сигурност пропуска дербито. Милано все още чака да направи своя официален повторен дебют за "сините", но това ще стане в някой от следващите двубои.

Така мястото на Божинов в атаката на отбора ще заеме Станислав Костов. Има малка вероятност Георги Дерменджиев да заложи на изненадата и от 1-ата минута да стартира друг бивш играч на ЦСКА - Серджиу Буш, но това е по-малко вероятно. Други промени в състава на Левски не се очакват.

"Това е един нормален мач. Но е дерби за феновете. Ще излезем за победа и ако може да зарадваме евентуално феновете ни. Контузените футболисти в момента се лекуват. До половин час ще имам конкретен отговор на този въпрос. Както те, така и ние прави разузнаване. В това време на технологии, много трудно нещо може да се скрие. Има още малко време. Ще видим колко сериозни са контузените играчи в нашия отбор", заяви Дерменджиев.

"Не съм притеснен от ЦСКА. Това е един мач от първенството. Вярно е, че има много заряд, но ще се опитам да придам на отбора настроение и да мислим трезво и да излезем с успех от двубоя. Това е една игра. Който направи по-малко грешки, навярно ще победи", добави треньорът на "сините".

В лагера на ЦСКА има далеч повече проблеми преди дербито. 18-годишният талант на "армейците" Валентин Антов е гласен за титуляр за мача с Левски. Той се очаква да заеме мястото в центъра на терена на наказания Кристиан Малинов. Ако това се случи, най-вероятно Жанио Бикел отново ще бъде използван като ляв бек, както бе и в двубоя с Черно море на “Тича". Последният изтърпя наказание от един мач и вече е на разположение на Любо Пенев.

Със сигурност аут за сблъсъка със “сините" е Жеферсон. Бразилският бранител няма как да се възстанови навреме за двубоя и е почива още. До последно под въпрос е крилото Рафаел Енрике, който има малки шансове да е титуляр. В случай, че той не играе, мястото му по левия фланг ще заеме Евандро, който се включи успешно в тази роля в мача с Ботев Враца.

Има голяма вероятност в групата за дербито да попаднат цели трима играчи под 20-години - 19-годишният Иван Турицов, 18-годишният Антов и 15-годишният Мартин Смоленски. Почти сигурно Турицов ще стартира като титуляр в дербито. Ангел Лясков също обаче е под въпрос за мача. Последният получи сериозна травма на окото и бе заменен принудително в последния мач на "червените". Така Любо Пенев има най-много проблеми в защита.

"Ние винаги гледаме към трите точки. Това е мачът, който го чака цяла България. Мачът с най-много заряд, с най-много емоции. Това са двата клуба в България. Където и да се намират двата отбора, както и да играят, в каквато и форма да се намират, това си е топ мача за страната", категоричен бе Любослав Пенев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.02.2019 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 0 - 2 Левски София
17.02.2019 Първа ПФЛ Левски София 1 - 1 Локомотив Пловдив
08.02.2019 Приятелски срещи Левски София 1 - 1 Чукарички
07.02.2019 Приятелски срещи ФК Уфа 0 - 0 Левски София - - -
05.02.2019 Приятелски срещи Судува Мариямполе 1 - 1 Левски София


Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.02.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 1 Ботев Враца
16.02.2019 Първа ПФЛ Черно море 2 - 0 ЦСКА София
02.02.2019 Приятелски срещи ЦСКА София 0 - 3 Динамо Киев
31.01.2019 Приятелски срещи ЦСКА София 2 - 3 Спарта Прага
28.01.2019 Приятелски срещи ЦСКА София 2 - 1 Виктория Пилзен


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
29.09.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 1 Левски София
15.05.2018 Група за Титлата Левски София 2 - 3 ЦСКА София
25.04.2018 Купа на България Левски София 2 - 2 ЦСКА София
18.04.2018 Група за Титлата ЦСКА София 2 - 2 Левски София
11.04.2018 Купа на България ЦСКА София 0 - 2 Левски София
  Сподели
880