Куп проблеми за Любo Пенев преди дербито срещу Левски


FUTBOL-TV

Куп проблеми за Любo Пенев преди дербито срещу Левски

Доста проблеми ще има пред треньора на ЦСКА Любослав Пенев за предстоящото дерби срещу Левски. Казусите, които има да решава наставника са свързани най-вече със защитата на тима.

Левият бек на ЦСКА Ангел Лясков претърпя контузия в мача с Ботев Враца и по всяка вероятност ще пропусне дербито с Левски в неделя. Той бе ударен от Даниел Генов в окото и излезе с проблеми със зрението. Бе му оказана лекарска помощ, но се наложи да напусне "Армията" с линейка и да бъде прегледан и в болница. Мачът с Левски може би ще пропусне гласеният за титуляр на този пост в защитата - Жеферсон. Той лекува травма от доста време, като лекарския щаб прави всичко по силите си, за да го вдигне за Вечното дерби. Шансовете за това обаче са нищожни.

Така реално Пенев разполага само с двама крайни бранители в лицето на Стойчо Атанасов и дебютиралия младок срещу Ботев Враца - Иван Турицов. Последният бе гласен за заместник именно на неубедителния Атанасов. Стойчо отнесе много критика за играта си в първия мач от подновяването на шампионата срещу Черно море, където загуби всички преки двубои срещу младия Мартин Минчев.

Освобождаването на Станислав Манолев и напускането на Александър Дюлгеров вече се считат от мнозина за грешки от страна на "червените". Не е изключено Любо Пенев да експериментира, както направи в двубоя срещу Черно море, когато Жанио Бикел бе преквалифициран в краен бранител. Играчът иначе се подвизава в халфовата линия на терена. Промени с поста може да се направят и със Стивън Перейра. Той е централен бранител, но на няколко пъти му се е налагало да играе като бек.

Проблемите пред Любо Пенев обаче не свършват до тук. Енрике, който получи травма на "Тича" срещу Черно море, до последно ще е под въпрос за мача с Левски. Футболистът често е извън игра заради контузии, като и този път травмата на му позволява да води пълноценни тренировки. Освен това наказан за предстоящия двубой е Кристиян Малинов, като неговото място най-логично изглежда бъде дадено на Жанио Бикел, стига той да не бъде преквалифициран в краен бранител.

  Сподели
458