Любо Пенев: За глобата не съм съгласен, пак прикриваме проблемите


FUTBOL-TV

Любо Пенев: За глобата не съм съгласен, пак прикриваме проблемите

Наставникът на ЦСКА Любо Пенев коментира успеха на тима с 2:1 над Ботев Враца в двубой от 22-ия кръг на Първа лига. 

"Играхме добре, създадохме много положения, много съм доволен от играта, комплексна оценка много добра, трябваше да вкараме повече, за да няма напрежение след гола на Ботев Враца, за 2:1, според мен имаше и дузпа, срещу Мауридес, но имаше хора пред мен, не можах да видя добре", коментира Пенев след двубоя в ефира на "Диема".

"Разговарям с всеки един футболист, всички играха добре, и тези които започнаха мача, както и тези които завършиха двубоя. Започнах с отбора с един приятелски мач, това не е много, искам да видя всички футболисти, ще се запознавам постепенно с играчите. Имам забележки към рефера, първото полувреме имаше остри влизания, Малинов е за картон, но през първата част не се дадоха картони за играчи на съперника".

Той коментира и глобата, която му беше наложена от БФС. Футболната централа глоби Пенев с 9000 лева за обиди към ръководството на БФС и съдиите.

"За глобата не съм съгласен, пак прикриваме проблемите, може и да съм бил малко остър, винаги ще бъда остър, темата със съдиите, не си спомням с нещо да съм ги обидил, може би някъде леко съм прекалил, но в крайна сметка не съм далеч от истината. Имайки предвид, че се хващат за определени думи, не мисля, че тези хора трябва да говорят за етика, дисциплина и морал", добави той.

"Трябва да разгледаме абсолютно всички теми, иначе на мен ми е лесно, въпрос на пресконференция - Да, всичко е точно. Въпрос - Да, всичко е точно. Може и така да водя пресконференциите".

Той отговори и защо е бил освободен Манолев.

"Да, това е мое решение, темата е приключена. На Манолев му пожелавам успех. Ще има и други футболисти, лятото ще дойдат други футболисти, други ще си тръгнат. Това е треньорско решение, заставам си зад решението и така трябва да бъде. Тук не трябва да има сърдити. Имаме други идеи. Момчето си е намерило отбор, ще играе".

"Да не се връщаме пак на мача във Варна, защото сигурно ни слушат и гледат, и може някоя комисия да заседава даже".

"ЦСКА винаги излиза за победа. Особено под мое ръководство, това е дерби №1 в България, очаквам добър футбол, ще преследваме 3-те точки, победата", коментира предстоящото дерби с Левски треньорът на ЦСКА.

Видях какво се случи с Лясков, трябваше и други хора да видят, това което се случва през целия мач, да не влизам в подробности. Имаме време да се подготвим за мача с Левски", каза още наставникът на ЦСКА.

  Сподели
352