Ботев Пловдив взе точка като гост на Лудогорец


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив взе точка като гост на Лудогорец

Отборът на Ботев Пловдив завърши наравно 1:1 при гостуването си на Лудогорец в среща от 22-ия кръг на Първа лига. Двата тима разделиха по точка след равностоен двубой помежду си в Разград, след като си размениха по едно попадение през второто полувреме.

Шампионите поведоха чрез Джоди Лукоки в 47-та минута, а в 68-ата Антонио Вутов изравни с втория си гол от началото на футболната пролет, след като в предишния кръг срещу Славия отново негово попадение донесе три точки в актива на Ботев Пловдив.

Възпитаниците на Николай Киров започнаха добре мача и още в началото Тодор Неделев от фаул в 7-ата и Еберт Кардосо минута по-късно затрудниха максимално вратаря на Лудогорец Пламен Илиев, но националът реагира добре и успя да опази отбора си от ранен пасив.

Едва осем минути преди почивката домакините създадоха първата си реална опасност пред вратата на Даниел Кайзер. Джоди Лукоки проби по десния фланг и центрира ниско на първа греда към Вандерсон, който стреля в аут.

В последната минута на полувремето "канарчетата“ организираха добра атака, Антонио Вутов влезе в наказателното поле отляво и подаде по земя в малкия пеналт, но Лъчезар Балтанов закъсня с малко и не успя да стигне до топката.

Втората част започна доста неприятно за пловдивчани. По-малко от две минути след нейното начало "зелените“ от Разград поведоха чрез Лукоки, който засече на празна врата центриране на Антон Недялков отляво за 1:0.

В 56-ата минута отново Лукоки можеше да отбележи втори гол, но стреля покрай вратата, след като първоначално бе изпуснат, а след това и затруднен максимално с общи усилия от отбраната в жълто-черно.

В средата на втората част Ботев успя да изравни с красиво попадение на Антонио Вутов. Авторът на победния гол от двубоя със Славия в миналия кръг се разписа във втори пореден мач, а асистенцията отново бе дело на Тодор Неделев. Осмицата на Ботев стигна с рейд до ъгъла на наказателното поле, откъдето центрира на далечната греда към Вутов, който стреля от въздуха, топката се заби в земята и прехвърли Пламен Илиев за 1:1.

В 80-ата минута Даниел Кайзер направи важно спасяване срещу Яцек Горалски. Халфът на домакините се измъкна на стрелкова позиция сам срещу полския страж, който не потрепна и отрази отправения в тялото му удар.

До края на мача пред двете врати не се случи нищо интересно и двата отбора закономерно не излъчиха победител.

За съжаление дълбоко в края на добавеното време на мача голмайсторът на Ботев Антонио Вутовполучи директен червен картон за реплика към съдията Станислав Тодоров и ще пропусне срещата с Верея в следващия кръг.

  Сподели
415