Славия с обрат срещу Черно море


FUTBOL-TV

Славия с обрат срещу Черно море

След страхотната победа над ЦСКА преди броени дни, днес Черно море загуби при гостуването си на Славия в мач от 22-рия кръг на Първа професионална лига. “Моряците" завършиха 2:3, като двубоят бе първи за Славия, от доста време насам, на своя стадион в кв. "Овча купел". До този момент "белите" играха домакинствата си на Националния стадион, но днес те се завърнаха у дома.

Черно море не започна срещата по най-добрия начин и допусна гол в 9-ата минута. Ашковски бе изведен в наказателното поле с двойно подаване и стреля към долния десен ъгъл, Китанов спаси, но притичалият Чунчунков успя да чукне топката отблизо във вратата. Веднага след попадението “моряците" взеха инициативата и в 13-ата минута Жоржиньо стреля опасно към вратата на домакините, но стражът успя да улови. В 33-ата минута “моряците" успяха да изравнят. Ндонгала бе изведен на аутлинията от Илиев и центрира към далечната греда, където Цветомир Панов засече топката в мрежата с удар от въздуха. В 40-ата минута Мирослав Eнчев стреля с глава след плонж, но вратарят на Славия Георгиев спаси. В 44-ата минута Черно море стигна до пълен обрат. Онуоха сгреши в центъра под натиска на Георги Илиев, който отне топката и излезе сам срещу вратаря, за да подаде към притичалия Дани Кики. За Кики не бе проблем да прати топката в мрежата.

В 48-ата минута Китанов се отличи с добра намеса. В 56-ата минута Чунчуков овладя в наказателното поле и стреля опасно, но топката се отби от дясната странична греда. В 61-вата отново Чунчуков стреля с глава, но Китанов се намеси и спаси. В 69-ата минута Ндонгала пропусна много добра възможност за трети гол. Халфът на “моряците" от близо стреля в тялото на излезлия да го посрещне Георгиев. В 79-ата минута Илиан Илиев пусна в игра юношата Петър Вуцов, който замени Патрик Андраде. За младия талант на варненци това е официален дебют в мъжкия футбол. В 81-вата минута Радослав Кирилов с мощен шут извън наказателното поле на Радослав Кирилов, който не остави шанс на Китанов да се намеси. В 92-рата минута Славия стигна до пълен обрат след гол отново на Радослав Кирилов.

  Сподели
428