Пенев: Футболният съюз е изгнил от алкохол и екстри! На ЦСКА не му позволяват да играе!


FUTBOL-TV

Пенев: Футболният съюз е изгнил от алкохол и екстри! На ЦСКА не му позволяват да играе!

"Футболната действителност в България не се променя. Тя се усложнява. Всичките тези проблеми идват от футболния съюз. Ние не напредваме, ние затъваме. Начело с президента и хората около него, те не спомагат за развитието на българския футбол. Бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат треньори, футболисти, дечица, които искат да бъдат национали. Страдаме от съдийството, което е основен проблем в българския футбол. Те съдиите трябва да бъдат изключително отговорни, те трябва да помагат на футбола, а не да му пречат. Има инструктаж. Първите 20 минути тази вълшебна тройка трябваше да покаже три жълти картона. Това, което се случваше не беше футбол. Това е основен проблем и той не е изчистен", коментира треньорът на ЦСКА Любослав Пенев.

"ЦСКА е основен конкурент и не му се позволява да играе. Във Варна не се позволи на ЦСКА да играе футбол. Кога коментираме съдиите? Те са основна част от футболната игра. Изключително много закъсня с картоните, рискува здравето на футболистите. Не знам, кой беше делегат, праща ми четвъртия съдия да ми каже, че не ми виждал в баджа. Много ми е интересно какво е писал в доклада. "Добро представяне, мисията изпълнена". Този мач няма как да го загубим, ако няма тази пряка намеса, според инструкции. Няма как да завърши и наравно", продължи наставникът на ЦСКА.

Пенев определи Футболния съюз като "изгнила ябълка".

"Шапката отгоре, футболният съюз начело с Боби Михайлов. Това е истината, не трябва да се заблуждаваме. Защо бягаме от проблемите? Аз не бягам, аз ги споделям. Това нещо няма да свърши добре. Михайлов казва, че футболът бил на едно добро ниво. Той не гледа мачове, даже по телевизията. Неговата идея е да пътува по чужбина, напред-назад, евентуално да отиде на някой мач, както и тия около него. Това е цялата история. Пътуваме по чужбина, търсим ресторанти, приоритетно такива с дансинг и така. Лоби? Какво лоби в УЕФА? Всичко това е лъжа и измама", каза Пенев на стадион "Българска армия".  

Футболният съюз e една лъскава ябълка, но е изгнила отвътре. Изгнила от какво? От алкохол, от екстри, но не и от футбол. Това ще приключи зле. Ние се подиграваме на българския народ. Нямат право да се подиграват по този начин.Съдиите не трябва да бъдат забелязани. Лошото е, че не се засягат тези теми", продължи наставникът на ЦСКА.

  Сподели
455