Берое загря за първенството с победа над Ботев Гълъбово


FUTBOL-TV

Берое загря за първенството с победа над Ботев Гълъбово

Берое се наложи с 1:0 над Ботев Гълъбово в последната си контрола преди подновяването на шампионата. Двубоят се игра на Спортна база "Берое“, а единственото попадение бе дело на Педро Еуженио в 42-та минута.

Берое пое инициативата още в самото начало и притисна съперника. В 11-та минута Педро открадна топката в центъра напредна през половината на "Ботев“ и намери Мешка в пеналта, който стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри от гредата. Четири минути по-късно Мешка проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и стреля , но Колев успя да избие. Топката попадна в Минчев, който веднага стреля от точката за дузпа, но топката срещна напречната греда

В 20-та минута Василев проби по левия фланг и предостави за Педро в пеналта. Португалецът веднага стреля, но топката мина на метър от целта. В 32-та минута отново Василев центрира в наказателното поле, където Бандаловски овладя и намери Алфредо. Бразилецът потърси далечния ъгъл, но нова блестяща намеса на Колев предотврати попадение. Осем минути след това Педро намери на стрелкова позиция Мешка, който стреля, но Колев спаси. Топката попадна в Педро, който от непосредствена близост нацели страничната греда.

В 41-та минута Педро центрира в пеналта от пряк свободен удар. Камбуров засече с глава, но поредна блестяща намеса на Колев отново предотврати откриването на резултата. Вратарят на Ботев обаче не успя да спаси своя отбора в следващата минута, когато Мешка напредна по десния фланг, намери Педро на стрелкова позиция, който този път успя да прати топката в мрежата с хубав диагонален удар за 1:0.

В 51-та минута Милен Желев проби и комбинира двойно с Алфредо, а след това центрира и намери Педро. Португалецът стреля в движение, но не намери целта. Две минути след това чудесен пас на Минчев намери Леони, който центрира в наказателното поле. Там Милен Желев стреля с левия крак, но прати топката над вратата. В 60-та минута Иван Минчев изпълни корнер късо към Милен Желев, който центрира в наказателното поле, а там Алфредо засече с глава, но топката мина на сантиметри от рамката на вратата.

В 75-та минута Цветков намери отлично Желев, който стреля много добре от границата на наказателното поле, но последва нова отлична намеса на Колев. Матеус Леони получи неприятна контузия в 80-та минута и "Берое“ доигра срещата с човек по-малко. Две минути преди края Абушев изпълни чудесно пряк свободен удар, но Аргилашки успя да отклони топката в гредата и тя излезе в корнер.

  Сподели
350