Ботев Пловдив допусна минимална загуба от Криля Советов


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив допусна минимална загуба от Криля Советов

Ботев Пловдив допусна втора поредна загуба по време на подготвителния си лагер в Анталия. "Канарчетата“ загубиха с 0:1 от руския Криля Советов, а единственото попадение реализира Ваня Вучиевич в 81-ата минута от дузпа.

В първите минути руският тим бе по-активен на терена. В 8-ата минута Корниленко получи по десния фланг и центрира към Киселев, който от чиста позиция стреля, но топката бе спряна на голлинията от Филип Филипов.

3 минути по-късно центриране отляво бе засечено с глава от нападател в "синьо“, но топката мина над вратата на Кайзер.  В 14-ата минута "канарчетата" сбъркаха при изнасяне на топката и руснаците организираха бърза контра, в края на която нападател стреля много неточно с глава.

Отговорът на пловдивчани не закъсня и след първите 15 минути момчетата на Николай Киров взеха инициативата.  В 19-ата минута "жълто-черните" опитаха атака по десния фланг, но Васил Шоповподаде неточно към Зехиров и топката излезе в аут.

В 24-ата минута след центриране от корнер топката бе избита и попадна в Радослав Апостолов, който стреля от въздуха, но кълбото мина покрай целта. В 32-ата минута Вутов намери Карачанаков пред наказателното поле и крилото стреля, но на метър от вратата на Криля Советов.

2 минути по-късно след центриране отдясно топката попадна в нападател на руския тим, който от границата на наказателното поле стреля, но покрай вратата на Кайзер. В 38-ата минута Ткачук се измъкна от защитник на "канарчетата" и стреля в близкия ъгъл, но Кайзер спаси без проблеми.

В ответната атака Радослав Апостолов пусна към Неделев, който от своя страна подаде надясно към Зехиров. Крилото центрира остро топката, но стражът на Криля Советов се намеси отлично и изби. В последната минута на първото полувреме Ткачук стреля опасно от фаул, но топката мина на метър от вратата на Кайзер.

Второто полувреме премина под контрола на "канарчетата“, които изцяло диктуваха случващото се на терена. След по-малко от минута след старта на втората част Васил Шопов напредна по десния фланг и центрира към точката на дузпата, където Лъчезар Балтанов необезпокояван овладя и стреля, а вратарят на руснаците спаси, предовратявайки сигурен гол.

В 56-ата минута пловдивчани изпуснаха нова златна възможност да открият резултата. След сериозно разбъркване в наказателното поле на руснаците Васил Шопов се озова очи в очи с вратаря на Криля Советов, но стреля слабо и в тялото на стража, който спаси.

В 61-ата минута Тодор Неделев пробва удар от далечна дистанция, минал покрай вратата. В 72-ата минута добра атака за "канарчетата" завърши с центриране на Филипов, но Иван Василев не успя да отправи удар към вратата.

В 74-ата минута Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов направиха двойно подаване и "осмицата" в "жълто-черния" тим стреля, но вратарят улови. Така се стигна до 80-ата минута, в която Кристиан Димитров фаулира нападател на руснаците в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Ваня Вучиевич.

В 88-ата минута Димитър Тонев овладя в центъра на терена, напредна в половината на Криля Советов и от 20 метра стреля към вратата на руснаците, но кълбото мина покрай гредата. В последната минута на срещата Стелиан Ангелов се отчете с великолепно спасяване, след като Денис Ткачук се отскубна от отбраната на Ботев и от близка дистанция стреля, а младият страж на "канарчетата" с отлична изява предотврати втори гол.

В последната си контрола на турска земя Ботев ще се изправи срещу Шахтьор Донецк. Най-престижният спаринг за български тим през тази зима ще се състои на 4-ти февруари.

  Сподели
399