Фенербахче не губи на Шюкрю Сарачоолу


.

Фенербахче не губи на Шюкрю Сарачоолу

Арсенал гостува на Фенербахче на непревземаемата крепост за турците “Шюкрю Сарачоолу”. Когато играят пред своя публика “жълто-черните” са отбор, който може да победи всеки един съперник. Преди равенството 0:0 с Динамо турците имаха 8 поредни победи у дома.

Група G e доста завързана като се има предвид, че няма изявен фаворит. Арсенал е с 4 точки, Порто с 3, Динамо с 2 а Фенербахче с 1. Така след всеки един мач могат да последват резки размествания.

Евентуално равенство ще е от полза до известна степен и за двата тима. Арсен Венгер ще е доволен, тъй като ще има две домакинства с Фенербахче и Динамо, от които тимът му да вземе нужните точки. Луис Арагонес пък ще се надява на изненада в оставащите мачове, както и на по-силни изяви от своите в гостуванията.


Отборите на Фенербахче и Арсенал са се срещали през 1979 година в първия кръг на КНК. “Топчиите” печелят на “Хайбъри” с 2:0, а реваншът завършва 0:0. тогава капитан на англичаните е Пат Райс, който сега е помощник на Венгер.
 
Фенербахче има 13 срещи с английски отбори, в които има не лошите 4 победи, 2 равни и 7 загуби. Миналата година те победиха Челси в ¼-финалите на Шампионската лига, но после бяха отстранени.

За Арсенал мача в Истанбул е първи срещу турци след финала за Купата на УЕФА през 2000 година, загубен с дузпи от Галатасарай.

Луис Арагонес няма да може да използва халфа Гокхан Гонул. От юли с тежки контузии са Дейвид и Ведерсон. Емре Бельозоолу също е аут за мача, тъй като има разтежение. Хосико вече провежда леки тренировки, но едва ли ще се появи срещу Арсенал.

Венгер пък няма да разчита на централния защитник Коло Туре, който се контузи срещу Евертън. Уилям Гала и бакари Саня също са извън сметките на французина. Йохан Джуру ще попълни дупката в средата на защитата. В нападение проблеми няма, тъй като Насри и Бенднер са възстановени. Росицки и Едуардо са трайно контузени.

За домакините победата ще е по-ценна. Естествено опрени до стената те са доста опасни. Ако се увлекат в прекалени атаки обаче ще позволят на Арсенал да контраатакува, а това може да се окаже пагубно.  Когато обаче играят 12 срещу 11, макар и гостите да имат по-добри изпълнители, равенството изглежда най-логично.


Вероятни състави:

Фенербахче: Волкан, Лугано, Карлош, Еду, Казъм Казъм, Алекс, Гуиса, Тураджъ, Селчук, Шентюрк, Борал

Арсенал: Алмуня, Сонг, Джуру, Клиши, Силвестре, Ебуе, Фабрегас, Денислон, Насри, Ван Перси, Адебайор
 

Последни 5 мача:

Фенербахче: ПЗРЗП

Арсенал: ПРПЗП
 
Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
71