Ботев Пловдив продължава без поражение в контролите


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив продължава без поражение в контролите

Ботев Пловдив и полския Пяст Гливице завършиха без да си отбележат гол в проверка играна на комплекс "Титаник" в Лара (Турция) днес. Треньорът на "канарчетата" Николай Киров пусна в игра всички налични футболисти без Антонио Вутов и Благовест Данчев, които пропуснаха проверката заради леки травми.

На вратата на Ботев започна Даниел Кайзер, а Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Костадин Ничев и Филип Филипов стартираха в отбраната пред него. Като опорен халф действаше отново Радослав Терзиев, а в по-предни позиции в халфовата линия си партнираха Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев. На фланговете започнаха Антон Карачанаков и Атанас Зехиров, а атаката поведе 17-годишният Иван Василев.

В началните минути на двубоя отборът на Пяст бе по-активният на терена и логично първи създадоха опасност пред една от двете врати. "Жълто-черните" натиснаха съперника си с няколко атаки, които се развиха между 15-та и 35-та минута на мача. На няколко пъти бразилският защитник на Ботев Джонатан Перейра, както и Антон Карачанаков пробваха да стрелят към вратата на съперника,

В 29-та минута дойде и най-чистото положение за "канарчетата". Неделев финтира защитата на противника и с пета изведе Перейра, който от близка дистанция не успя да уцели рамката на вратата на Пяст. В 36-та минута вратарят на поляците отрази опасен удар от разстояние на капитана на Ботев Лъчезар Балтанов. 

Втората част бе доста по-пестелива откъм положения пред двете врати, а в игра за състава на Ботев се появиха всички налични футболисти, с които разполага Николай Киров.  

В първия си мач на турска земя "жълто-черните" завършиха наравно 1:1 със сръбския Радник Сурдулица. Следващата проверка на пловдивчани е срещу Слован Либерец на 31.01 (четвъртък).

  Сподели
415