Красимир Иванов: Левски беше предизвикателство! Трябва да решим проблема с лиценза!


FUTBOL-TV

Красимир Иванов: Левски беше предизвикателство! Трябва да решим проблема с лиценза!

Красимир Иванов ще напусне Левски до края на сезона, съобщи самият той. Доскорошният изпълнителен директор няма да се връща на позицията си на финансов шеф на "Герена" и само ще помогне на новите управници да се запознаят с работния процес и да спасят евролиценза.

"Промените в  Левски вече са факт. Новият управителен съвет вече е вписан в клуба. Моята роля в Левски приключва. Ще има период на предаване на това, което се случва с клуба. Новите хора трябва да са наясно с нещата, все пак в момента сме в трансферен прозорец и във втората част на шампионата. Моята роля е това нещо да се случи най-гладко. Смяната на собствеността не мога да коментирам. Не ме касае лично. Смяната на управителния съвет е продиктувана от това клубът да има нов път на развитие. Състоянието на Левски е такова, каквото е. Аз и новият УС имаме задача тези проблеми с лиценза да бъдат решени", заяви Иванов.

"Трудно ми е да коментирам. Преговори с г-н Колев не съм водил. Един път си говорихме за клуба и за това, което трябва да се направи след това. Не мога да кажа. Треньорът? Нов управленски екип влиза и тези хора ще кажат как виждат бъдещето на клуба. Според мен е правилно - новият екип да получи ясен мандат. Не мога да кажа дали г-н Русев ще напусне. Той ще даде отговор на този въпрос. Какво да кажа? Ако има нов човек - ще се обяви. Доколкото знам г-н Русев все още е собственик. Проблемите на Левски са едни и същи, каквито аз заварих, когато дойдох. Част от проблемите са свързани със средата и състоянието на футбола ни, като цяло. Аз лично заварих много неща. Горчивината ми остана от загубената купа. Да управляваш Левски е много отговорно. Носиш отговорност към феновете, а и те самите имат индивидуални виждания за нещата. Привържениците са емоционално обвързани с клуба. Радват се като печели отбора, а при загуби - страдат. Те искат да виждат един силен Левски. За мен в обобщение е смесица от чувства. Никога не съм съжалявал, че съм приел работата в Левски. Това се случва веднъж в живота. Знаех, когато влизах в Левски за обема и характера на проблемите. За мен това беше предизвикателство. Аз смятам, че проблемите с евролиценза ще бъдат решени", завърши Красимир Иванов.

  Сподели
418